Regija
24

Volonteri Smješka pomogli sirijskim izbjeglicama: Hrana za ljude koji spavaju u parkovima

Piše: M. N.
Hiljade sirijskih izbjeglica posljednjih mjeseci prošlo je kroz Srbiju u nadi da će doći do Evropske unije i tamo imati život dostojan čovjeka. Bježeći od užasa rata, danima su spavali i spavaju pod vedrim nebom u Beogradu gdje čekaju rješenje.

Volonteri Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci Smješak vrijedno su prikupljali pomoć proteklih mjeseci u prodavnicama Konzuma i uz pomoć donatora uspjeli prikupiti pakete koje su donirali sirijskim izbjeglicama u glavnom gradu Srbije.

"Naše udruženje je registrovano i u Srbiji pa smo posjetili izbjeglice i donirali smo im hranu koja im je najneophodnija. Izbjeglice su smještene u šatorima na autobuskoj stanici u Beogradu. Naše udruženje je u tržnim centrima kupilo osnovne namirnice poput hljeba, salame, konzervi, mlijeka, sokova, keksa i vode, te smo im to podijelili", kazala je za Klix.ba predsjednica Udruženja Smješak Jasminka Turkić-Iković.

Vrijedni volonteri se neće zaustaviti na ovome, već i u narednim danim planiraju prikupljati pomoć u tržnim centrima kako bi odnijeli još donacija i pomogli djeci koja ne znaju za topli dom i normalan život, već samo za bijeg, borbu i suze. Ukoliko vidite logo Smješka, nemojte ih zaobići. Jedan artikal je dovoljan da pomognete jednoj porodici.

"Želim se zahvaliti ekipi Smješka koja je odradila fenomenalan posao", dodala je Turkić Iković.

Više informacija o ovom Udruženju potražite na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici.