{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Budite Kum/a SOS porodica i pomozite da nadoknadimo nezamjenjive

16.9.2015. u 15:49
227
5
Budite Kum/a SOS porodica i pomozite da nadoknadimo nezamjenjive
227
 
Za Saru, Dinu i Enu SOS mama Jasna je jedina porodica za koju znaju. Ona je neko ko im pomaže riješiti komplikovani matematički zadatak, neko ko kuha njihova omiljena jela, vodi ih u kino, uči kako vezati pertle i svakoga dana govori koliko su posebni i voljeni.
Čvrsti zagrljaj malenih ručica za SOS mamu Jasnu je dovoljan da zna koliko im znači i koliko je sretna što je svakoga dana u prilici da nadoknađuje nezamjenjive ljude u njihovom životu

U dva bosanskohercegovačka SOS Dječija sela sa svojim SOS mamama živi 272 dječaka i djevojčica u 29 SOS porodica. Svaka SOS mama iz dana u dan nastoji svojoj djeci pružiti topli dom, osmijeh i trenutke sretnog i bezbrižnog djetinjstva – nastoji nadoknaditi nezamjenjive.

"Da li se nekada zapitate koliko nezmjenjivih ljudi u svom životu Vi imate? Onih za koje znate da Vas bezuslovno vole, da će biti tu za Vas kada ih budete trebali i da će za Vas učiniti bilo šta? Da li se sjetite da im kažete koliko su Vam važni?

Kampanjom 'Budite Kum/a SOS porodica – pomozite da nadoknadimo nezamjenjive' kojom će se upravljati putem društvenih mreža Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn, želimo skrenuti pažnju na važnost odrastanja djece bez roditeljskog staranja u toplom porodičnom okruženju. Ljubav i podrška zaista mogu učiniti mnogo za svakoga od nas. Bez ljubavi i istrajnosti SOS mama bilo bi puno teže, ali ne smijemo zaboraviti ni podršku šire zajednice. Znamo da su čuda moguća, jer nas djeca, mladi i porodice o kojima brinemo svakodnevno podsjete na to i uvijek nas iznova inspirišu. Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite i postanete Kum/a SOS porodica, te nam pomognete da nadoknadimo nezamjenjive", navodi se u saopćenju SOS Dječijih sela.

Kumstvo SOS porodica podrazumijeva kontinuiranu i posvećenu podršku tokom cijele godine ostvarenju misije SOS Dječijih sela, a to je osiguravanje "Toplog doma za svako dijete". Mjesečnom donacijom pomažete pokrivanje životnih troškova 29 SOS porodica u Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici. Dinamiku uplata određujete sami, onako kako Vam odgovara, mjesečno, kvartalno, polugodišnje, a donacijom od 5, 8,10 maraka ili u onom iznosu koji možete na mjesečnom nivou priuštiti, uistinu možete učiniti mnogo.

Kako možete pomoći?

- Posjetite oficijelne stranice SOS Dječijih sela BiH na društvenim mrežama Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn podijelite video "Budite Kum/a SOS porodica – pomozite da nadoknadimo nezamjenjive" sa svojim prijateljima i pozovite ih da postanu Kumovi SOS porodica

- Prijavite se za Kumstvo koristeći formu na web stranici ili pošaljite svoje podatke (ime, prezime, adresa) na [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: