Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Penzioni fond je za ljude kojima se 30-40 godina odbijalo od plate da mogu u miru i dostojanstveno proživjet starost. Status bivših boraca treba rješavati na drugi način, a ne natovarit ih na penzioni fond, pa da zboh njih ispaštaju stari i nemoćni, koji su svojim višegodišnjim radom takođe zadužili ovu zemlju.
Izvini, ali moj stari se borio, imao je 35 godina staža, "digli" su ga u penziju, da bi ga sada srezali 50%. Da su borci (pravi borci) pametni, digli bi se protiv ovih lopova, žešće nego što su protiv četnika!
SDP tj Zukan Helez samo skidaju lazne penzionere i lazne RVI s drzavne grbace, a jasno je da je SDA, a pogotovo HDZ omogucili ovoliki broj laznih penzionera i RVI.
Sta hocete, da za 3 godine rata(pola vas je sjedilo u kancelarijama) primate 10 puta vece penzije od onih sa 40 godina staza,ali i onih vojnih penzionera koji su trzhnuli u rovovima a imaju mizerna primanja 10 puta manja od vas.Gdje vam je moral,sram vas bilo.Ma Mrs!
Demogilisani borac,RATNI VETERAN '92-95god. sa 35 godina staža i 55 godina života nema nikakvih primanja ,na birou za zapošljavanje....a momci sa 35 godina života i samo 2 godine rata i nekoliko godina u vojsci,poslije rata, imaju penzije...SRAMOTA!!!!!!
A vi od nas koji su proveli 4 godine u ratu i jos rade zelite napraviti budale .icka li vam .aterina beozbrazna!
civili rade 40 godina odlaze u penziju sa 300 KM. vojna lica sa 40 godina zivota hocete 1000 do 2500KM penzije' nece ici gospodo. ne smatram da su moji manji patrioti od vas. 4 godine gulili po rovovima,imaju npuni radni vijek i to njima nista ne povecava iznos penzije.
Vama sa 1700 na 1200 KM, a RVI sa 100 na 25 KM. Samo se vadite na patriotizam koji se GOSPODO GENERALI i ostali ne mjeri KM-ovima.
Osobe koje su branile ovu zemlju imaju penzije po 310,73 KM ili nemaju nikakvih primanja, a vi koji ste bili duboko u pozadini koji ste sa 30-40 godina života i 5-6 godina radnog staža, imali ste od 700-2.071,50 KM, a da ne kažem da ste 2000. dobili po 10.000 KM za demobilisanje, a ovi pravi borci demobilisali su se ¨96 i dobili k**ac za uho...
Ali2008@halo drug ,procitaj sta sam napisao pa onda govori ,taj post se i odnosi na novu genraciju lezihl***vica ,a i one pionire odmah poslje rata koji su par godina vili u vojsci ,Kazem covjece da ljudi mogu na crno raditi i te da tako sa penzijom i naknadom za rad na crnom sveukupno imaju prihode kao neki direktor ,tako vec
PA jeste li se borili da spasite svoje guzice od cetnika ili ste to radili da danas neki od vas imaju 10 puta veca primanja od nekih drugih.Vecina vas nije uzela pusku u ruke,dok oni koji to jesu danas rove po kontejnerima.Kriminalna SDA je sve ovo zamutila,napravili nejednakost medju borackom populacijom,pa sada ovim sebicnjacima smeta ako neko drugi osim njih dobije pravi da zivi.Znao bi ja kako bi sa vama.
Dosadni ste s tim patriotizom, ko ostali svjet koji je prezivio pakao rata nije patriotski nastrojen. Mrs gamadi treba vam dati minimalnu, plafon prosjecnu penziju.
Nigdje nema kao kod ,Odes u vojsku jedno 10 ,15 godina radis penzionises se imas penziju 600 ,700 kerma,mozes raditi na crno milja i po ko direktor ,a posten covjek od mjeseca do mjeseca crnci kod kriminalaca profitera za 500 kerma i ako to dobije i na kraju ako dozivi penziju 350 km penzije Alija ,Alija Jebem li ti korijen iz koje ste vi izmetbegovici potekli ,jad i cemer ste donijeli ovom narodu.Ovo nigdje nema ,haj da ti imas neku vojksu ineku korist ,nego nist alezihl***vici ,prima se i sukati i rogati neki dan prolazim neki balo u vojnoj uniformi nema 60 kg u njemu u 1 ode kuci i ono da bude soldier almalo morgen .Trazili smo fobili smo uzivajmo .
Ti stvarno ko da si sa marsa pao. Prije nego počneš lupetat malo prostudiraj. Ukoliko si u penziji, a započenš radni staž (direktor???) ,automatizmom se moraš skinuti sa penzije ili možeš biti gonjen od strane države. Druga stvar ovo se ne odnosi na ovu generaciju, nego poslijeratnu.
Naravno da oni koji su zaslužili trebaju da imaju dobre penzije tu se svi slažemo. Samo je trenutno situacija što si u ratu više bio u rovu manja penzija, a što si više bio u kancelariji veća penzija. Druga stvar, je dobar dio ovih penzionera dobio je penzije preko raznih veza i kao nagrada za stvari koje nemaju veze s ratom. Zukan Helez je najjači ministra u ovoj Vladi, radi posao koji niko nije smio pokrenuti u samom jezgru korupcije gdje se lopuze kriju iza istinskih boraca. Koliko je samo podjeljeno laznih penzija, laznih invalidnina stranacki podobnim licima. Kod nas je prisutan fenomem da se broj boraca i ucesnika rata nakon rata svake godine povecavao!?
Vi ste samo penzioneri kao što ste bili i u ratu! Pravi borci su poginuli u ratu ili su umoreni do smrti nepravdom poslije rata.
Ma krije se nesto iza svega ovog.
Do neki dan ste sutili i bili zadovoljno a sad odjednom dizete neku frku i polemike. Meni je ovo sve sumnjivo ko da je neko podmetnuo...
Ovo je 100% neko izrezirao.
Prvo, gdje su borci i ostale kategorije kada se oni koji rintaju bore na za svoja prava kod poslodavaca. Nema ih na mapi. Govorim ovo na adresu borackih udruzenja isl. Njima dobro sa ovolikim primanjima i bas ih briga sto su na grbaci radnika svi ostali. Jedva prehranjuju svoju a moraju jos da hrane i njih, njihovu djecu i silu politicara. Umjesto da budu podrska u svakom segmentu ekonomske i socijalne borbe oni se samo javljaju kad se njihov dzep cacne. Drugo, zar ih nije stid uopce izlazit u javnost sa tim cudima o ponizavanju, sad su se sjetili. I ja sam borac, odavno ponizen i obescascen a kako su ove glavonje po udruzenjima i raznoraznim sindikatima 'ponizene' vidi se svakodnevno. Sta ste, majke vam, ucinili za borce i za radnike. Fujj!!!
Dobili ste dobre penzije i ne serite. Vi ste dobro rijeseni a sta je sa drugima! Zahvalnost sto ste uradili u ratu ali ne trebamo raditi samo za vas!
može li mi iko objasniti, molim vas, kakva prava ja imam? ja to nikako da 'uberem'. pripadnik arbih od 26.04.1992 - 25.11.1995. po zakonu spadam u dobrovoljce odbrambeno - oslobodilačkog rata. hvala unaprijed.
Trebao si nakon vojske ostati, potpisati profesionalni ugovor.
razbolio se, jbg. a i študir'o
PRIKAŽI ODGOVORE (3)