Komentari (118)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NE odraz države, nego odraz naroda, nije nam bakir kriv sto smo primitivci
Nisu ovo samo primitivci. Za new primitivz smo se odlučili na izborima, nije ih nas nametnuo Inzko, a ovo su kriminalci koje se sami nameću. Dakle ona ubsitva po Ilidži pa optuženi CD ROmovi , pa ovo istresanje smeća u vodu koju pijete NIŠTA TO SLUČAJNO NIJE. Uhapsiti Dinu Rogaticu, načelnika Ilidže Memića, Bakira i Dalidu Burzić. pa ćete ODMAH VIDJETI PRAVNU DRŽAVU. Za vas ne za ARAPE ! Ah lijepi komunisti kad su kardinala u zatvor ( poslije toga Hrvati ne bacaju smeće, ) .
@frka REIS je uvijek bio suradnik UDBE ( među najboljim, pitajte kolegu Fahru ako ne vjerujete) tako da Bošnjacima ostade ta RUŽNA NAVIKA bacanja smeća iz navike, hobija a bogami i poslovno !! :))))
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
čuj građani zabrinuti . .. Pa ko je to bacao nije palo s neba
zabrinut samo smije da bude inzko
papci, marka im ko tepsija a kriju je vjesto ne mozes je vidjeti i zao im dati 2-3 marke za odvoz smeca radije truju svoju djecu, sebe i ostale, pa koju oni vodu piju...joj svijesti i govana dobro nas nesto ne razvali neka kuga.
navuko SDA sebi glasača u Sarajevo, sa koca i konopca
Ograditi i prikočati direkt na dalekovod pa ko god da pokuša da odloži smeće da ga nadju reš pečenog.
roknes dvoje troje, ostavis ih da tu trunu, zapalis im vozila i poruka jasna. salim se
Ovo se svjesno i namjerno radi, a građani uvijek mogu kupovati vodu, a ovu u česmi će plaćati suhim zlatom samo da mogu guzicu oprati. Uništiše sve što valja, a da se pobuniš, smak'o bi te neko ko Dženana Memića i svi bi se pravili ludi.
Za ovu stvar, koja na najdirektniji način izaziva opću opasnost po zdravlje građana u Sarajevskom kantonu, očekivati je da se oglasi tužiteljstvo i istražni organi, kako bi se krivci za ovakvo stanje i ovo ruglo i smetljište u vodozahvatnoj zoni izveli pred lice pravde. Sve manje od ovoga je teški javašluk državnih organa i primitivizam kakav u ovoj formi u svjetskim razmjerama nije nigdje zabilježen.
Divljaci se doselili jos seru u cenifu a pricamo o zastiti. Tu seru mi pijemom
Tako to bude kad kerovi sa planina drze glavni grad,nekad je to bio grad na zavidnom nivou,nekad kulturno Sarajevo.
Dok naseg covjeka ne puknete po dzepu, boli ga uho za sve. Kad pocne placati racune za ciscenje onda ce sam paziti gdje odlaze smece i prijaviti sve one koji to cine. Jod nas ne vrijedi "apelovati". Kad nekome kazete nemojte to i to, odmah reaguje u smislu "ko si ti da meni kazes..." i onda iz inata pocinje namjerno da baca... Tek kad pocne da placa iz svog dzepa, promijeniti ce navike. Na zapadu su debele kazne za takve stvari.. i slicnih stvari je puno puno manje.
Primitivizam! Ovako je stoka istocnjacka naucima bacati smece gdje god stigne po selima i vukojebinama Foce, Gorazda, Visegrada, Rogatice...pa sad nastavila i po Sarajevu!! Zasigurno se zna da na prostoru oko deponije (5+ km) zive sve goli IB-ovci!!
Većina stanovništva koja živi u ovoj zoni je ruralno nenaviknuto na odlaganje smeća koje je obaveza života u gradskom okruženju.
Odmah peticija politicarima sa zahtjevom za ostavke! Nama su za sve politicari krivi. Zaboravljamo da smo te iste politicare mi birali. Zagadjujemo podzemne vode a onda tu istu zagadjenu vodu piju nasa djeca. Bacamo smece svuda a onda slikamo to isto smece i kritikujemo politicare. Van pameti.
Sve je ovako i gore i u Otesu, u samoj blizini mjesta gdje se Željeznica uljeva u Bosnu, divljih deponija na sve strane, pa je postalo i jedno od omiljenih mjesta gdje odvesti napuštene pse. Dođeš, vidiš, dobiješ neopisivu želju da odeš kući i da se okupaš i sastružeš prva tri sloja kože sa sebe. A jedino naši papanski degeni mogu tražiti smanjenje vodozaštitne zone da bi mogli graditi.
Opštinari tolerišu i podstiču deponija na vodozaštitnoj zoni, kao podmukli izgovor "treba graditi, pa neće biti smeća". Podmuklo i providno! Nema se šta pametovati, tužilac treba da pokrene istragu protiv odgovorne osobe za održavanje zone, a poslije se klupko samo odmotava! Memić sa Ilidže, odgovori ljudima, načelniče? Ili je 10 ha Arapima za gradnju i neki miliončić na stranačkom kontu, važnije od glavnog grada. Ili "Narod zna" da SDA postavlja nove urbane standarde!
Zagadili ste Vrelo Bosne idiotskim gradnjama na Bjelašnici, Tibrom na Stupu umjesto 6. aminovali 14 spratova, sužavate ulice, bulevare, travnjake , čak i zaštitnu vodozonu, samo da namaknete koji dulum da gradnju odabranim.
Kako je Ilidza bila lijepa dok su srbi bila vecina. Isto i danas, tocno se vidi koje je vecinski stanovnistvo u odredjenom mjesto po cistoci. Hrvatska i srpska mnogo urednija i cisca