Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ukoliko Vlada neomoguci provodjenje ovog konkursa, to ce biti udar upravo na gradjansku BiH koju sami zagovaraju. Govorim iz svog licnog primjera. Ja sam doktor medicine, nezaposlen od 15.11.. Prijavio sam se na taj konkurs koji je, da nije bilo moratorija, trebao zavrsiti krajem januara, a sad ce evo mart. U medjuvremenu gdje sam god pokusao naci zaposlenje, niko nece da me primi da im radim za 800 KM jer nisam bio na birou prije 30.10., pa me ne mogu ukljuciti u program zaposljavanja preko
@Chevalier Sluzbe za zaposljavanje, koja sufinansira tu platu. Tako da sam ja vec u kontaktima za zaposlenje u Njemackoj, a ovaj konkurs na KCUS-u ostavljam kao posljednju sansu da ostanem u BiH. Stvarno bih zelio ostati i pomoci ovoj drzavi, ali ako ona smatra da za mene nema posla ili da trebam moljakati da me se uz sufinansiranje Sluzbe za zaposljavanje primi da radim za 800 KM, onda za mene ovdje definitivno nema buducnosti.
@Chevalier Nemoj lagati. Stvar je samo u tome da ti zelis raditi na klinici a ne negdje drugdje. Posla za ljekare ima u manjim mjestima i to po fatansticnim uvjetima. Iz licnog iskustva ti govorim da u manjem mjestu mozes dobiti posao s lakocom sa vecom platom od normalne i specijalizacijom po zelji nakon 2 godine rada. Nakon toga si vec na konju i mozes vec da ti postavljas uslove a ne poslodavac.
NAJDUZI PUT NA SVIJETU JE OD STRAZNJICE DO GLAVE. Kada uvodis moratorij na bilo sta prvo obavis analizu posljedica i utvrdis ima li izuzetaka, pa onda sprovodis mjeru zabrane. Jok ovi obratno, zamandali zaposljavanje, pa cemo na kasiku davati posao kome mi hocemo. Ionako nam mladost ode u trbuhom za kruhom, jos mu ne daj ni da radi.
Konaković misli da je pokupio svu pamet svijeta i da zna kako funkcionira KCUS na osnovu jedne posjete Pedijatrijskoj klinici.Zna on dobro da je KCUS najbolji,pa majku su mu liječili doktori KCUS.Bio je oduševljen radom i menadžerskim sposobnostima prof.Izetbegović.Šta mu bi,ko da je odlijepio.
kmeri na aparatima hahahahah
💚💚💚SDA💚💚💚
E moj narode kada cete poceti razmisljati svojom glavom? Zar vam nije jasno da su korumpirani doktori napustili KCUS. Naucili uzivati, uzimati koverte, raditi istovremeno i u KCUSu i privatno. Kada je profesorica Izetbegovic uvela red, rad i disciplinu, oni pobjegli. Zar ste imali od njih pomoc ako im niste dali plavu kovertu. Niste vi na bolje ni naucili. Najbolje ce biti da za svaku bolest idete Konakovicu u Vladu KS. On se svakako petlja u dijagnoze po direktivi korumpiranih doktora.
Fuj vala.Priznala Vlada KS da im trebaju doktori i da su se obrukali, a sve zbog Dine Konakovica, velikog kompleksaša.
Bravo.Kako konakovic i forto-upitnog obraxovanja-odlucuju o sudbini mladih doktora?Tako sto zabrane da im damo specijalizacije.Gadovi polupismeni
Dino ne može da se pomiri da su ga građani provalili i da im ne može šuplju prosipati.
Strašno je što su zabranili zapošljavanje mladih doktora.Sad se vade svim sredstvima.
Ljudi, dobro pazite od kojeg ljekara trazite pomoc. Jako puno tatinih i maminih maza je zavrsilo fax samo na osnovu prezimena. Prvo se raspitajte ko je. Takvi su sa znanjem cista nula. Sad tek trebaju da uce ali na pacijentima.
Ukinuti moratorij znaci zadrzati mlade doktore u BiH. Jednostavna formula. Ali Forto i Dino ne vide od svog ega dalje. Jbg!
Jel to tatine i mamine maze trebaju da se zaposle? Ili mozda nedostaje ljekara? Gospodja "agregatno stanje" je rekla da ima dovoljno ljekara. Hoce li povuci svoju izjavu i odgovarati za obmanjivanje javnosti posto se radi o javnoj ustanovi koja je u sluzbi gradjana? Ili mozda ona misli da je to njena licna prcija?
KCUS je naša najbolje zdravstvena ustanova. Kako vas nije stid pljuvati a svi gore idete po pomoć? Svaka klinika pregleda dnevno hiljade pavcijenata, dovoljno ej samo otići pred bilo koju kliniku bilo kada i vidjećete koliko ljudi čeka i ima uslugu. Što se tiče moratorija, to je NEMINOVNO. Moratorij na zapošljavanje u KCUS u vrijeme kad anm odlazi sve više mladih doktora je BESMISLENO, KAO I VEĆINA ODLUKA OVE LAKRDIJE OD VLADE I SKUPŠTINE KS.
Forto i Dino imali su namjeru da uniste KCUS i da otjeraju mlade iz BIH.Sramni potez aktuelne Vlade KS i njenih predstavnika samo su jedan od brojnih gafova.Forto je poznat po uzinanju pausala, a Fino po jaranskom zapošljavanju.
Kad vidim Rileta i slicne njemu na ovim slikama, u politici, u fotelji, lezihljebovici s nasih ledja, tacno mi bude zao sto sam otisla iz BiH. Kud ne bijah pametna!, sad bih citala Luda Mara u vunenim carapama dosla u vladu. A ono samo kaplje u dzep. Mogla bih se ja vratit'.🤔