{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a utvrdila Zakon o popisu u entitetu

F
15.4.2010. u 15:49
0
8
Vlada RS-a utvrdila Zakon o popisu u entitetu
0
Vlada RS-a utvrdila Zakon o popisu u entitetu
Vlada Republike srpske utvrdila je u četvrtak Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini na teritoriji RS-a i uputila ga na razmatranje u Narodnu skupštinu RS-a.
Šefica Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću Vera Sajić izjavila je da će se ovim popisom osigurati ukupan broj i teritorijalni razmještaj osnovnih jedinica popisa i podaci o svim njihovim bitnim obilježjima u skladu s međunarodnim preporukama, a u svrhu planiranja dugoročne strategije razvoja RS-a, izrade procjena i projekcija stanovništva koje će se koristiti u statističke i druge svrhe.

Dobijeni podaci bi se, kazala je, koristili nakon objavljivanja prvih rezultata 2011. godine i konačnih rezultata, sa svim izlaznim tabelama 2012./13.

"Obezbijedit će se i podaci o vitalnim, etničkim, ekonomskim, obrazovnim, migracionim i drugim obilježjima stanovništva, izračunavanje ekonomskih i socijalnih indikatora na bazi prikupljenih podataka, o demografskim, ekonomskim, socijalnim, kulturološkim i drugim karakteristikama stanovništva te dobijanje saznanja o društveno-ekonomskim procesima“, dodala je Sajić.

Entitetska vlada utvrdila je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o notarima kojim je iz postojećeg zakona izbrisana tačka po kojoj su notarskom ispitu mogle pristupiti samo osobe koja su provele najmanje tri godine na radu u svojstvu notarskog pomoćnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: