{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a traži informaciju o plaćama profesora

F
11.4.2014. u 20:19
0
12
Vlada RS-a traži informaciju o plaćama profesora
0
Vlada RS-a traži informaciju o plaćama profesora
Vlada Republike Srpske zadužila je danas Ministarstvo prosvjete i kulture da u skladu s podacima, dobijenim iz Poreske uprave, izvrši analizu primjene Zakona o plaćama na visokoškolskim ustanovama i utvrdi osnove po kojima rektori, dekani i profesori primaju plaće, kao i strukturu ostalih primanja.
Na radno-konsultativnoj sjednici Vlada RS-a je zadužila sva ministarstva da za direktore, zamjenike direktora i izvršne direktore javnih preduzeća, javnih ustanova i Investiciono-razvojne banke, kao i za direktore i zamjenike direktora republičkih uprava i republičkih upravnih organizacija, agencija i vanbudžetskih fondova iz svoje nadležnosti izvrše analizu isplaćenih dodatnih primanja, po visini i strukturi.

Rok za izvršenje ove obaveze je ponedeljak, 14. aprila, saopćeno je iz entitetske vlade.

Vlada RS-a je odlučila i da direktori, zamjenici direktora i izvršni direktori u javnim preduzećima, javnim ustanovama, agencijama, vanbudžetskim fondovima i Investiciono-razvojnoj banci mogu biti članovi samo jednog Upravnog odbora ili nadzornog odbora ili odbora za reviziju.

Svi direktori, njihovi zamjenici i izvršni direktori u javnim preduzećima javnim ustanovama, agencijama, vanbudžetskim fondovima i Investiciono-razvojnoj banci, dužni su putem resornih ministarstava informisati Vladu o svojoj odluci u kom upravnom ili nadzornom odboru ili odboru za reviziju žele nastaviti raditi, a da u ostalim podnesu ostavke.

Rok za izvršenje i ove obaveze je ponedjeljak 14. april.

Vlada RS-a, kao vlasnik „Puteva RS“, prihvata mandate direktora i izvršnih direktora tog javnog preduzeća i zadužila je Nadzorni odbor da donese odluku o njihovom razrješenju i imenovanju v.d. direktora i izvršnih direktora u ovom preduzeću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: