{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a ponovo o plaćama direktora javnih preduzeća

F
26.3.2014. u 15:52
0
0
Vlada RS-a ponovo o plaćama direktora javnih preduzeća
0
Vlada RS-a ponovo o plaćama direktora javnih preduzeća
Vlada Republike Srpske (RS) danas se ponovo bavila plaćama direktora u javnim preduzećima, koje ne mogu biti veće od 3.000 KM, ali uvećane za minuli staž.
Naime, entitetska vlada je donijela zaključak kojim utvrđuje Prijedlog ugovora o radu između poslodavca i direktora javnih preduzeća i izvršnih direktora u tim preduzećima, kojim je, između ostalog, regulirano da plaća, zajedno s regresom, toplim obrokom, zimnicom i ostalim primanjima po osnovu radnog odnosa, ne može biti u iznosu većem od 3.000 KM, za direktore, i u iznosu većem od 2.500 KM, za izvršne direktore, uvećana za 0,5 posto za svaku navršenu godinu radnog staža i pripadajuće poreze i doprinose.

Oni će imati rok od 30 dana od dana donošenja ovog zaključka, da stave na potpis na prijedlogom ovog ugovora o radu koji će im dostaviti Vlada.

Treba podsjetiti da je u januaru prošle godine Vlada RS-a zaključila također da najviša plaća generalnog ili izvršnih direktora u javnim preduzećima u RS-u neće prelaziti 2.700 KM, ali na nju će se dodavati i minuli rad.

Na današnjoj sjednici u Banjoj Luci Vlada RS-a je donijela zaključak u vezi sa službenim putovanjima u inostranstvo direktora republičkih uprava, republičkih upravnih organizacija, javnih ustanova, javnih preduzeća i fondova.

Oni će za svako službeno putovanje u inostranstvo morati tražiti saglasnost Vlade RS-a, kao i da u roku od sedam dana od dana obavljenog službenog putovanja u inostranstvo dostave pisani izvještaj Vladi.

Utvrđeno je i da visina iznosa naknade za rad članova nadzornih i upravnih odbora ne može biti veća od 500 KM.

Predstavnici „Akcijskog fonda Republike Srpske“ a.d. Banja Luka i „Fonda za restituciju Republike Srpske“ a.d. Banja Luka u skupštinama akcionara nemaju pravo na naknadu za svoj rad.

Vlada RS-a donijela je zaključak u kojem traži od svih ministarstava da narednu sjednicu Vlade sačine informaciju o plaćama menadžmenta u javnim preduzećima, javnim ustanovama i fondovima koji se nalaze u njihovoj nadležnosti, za period od 1.januara 2013. do 31.marta 2014. godine, s aspekta primjene ranijeg zaključka, iz 2011.godine.

Entitetska vlada donijela je rješenje o imenovanju Komisije za koordinaciju aktivnosti između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i JZU Univerzitetske bolnice Banja Luka.

Komisija ima zadatak da svakodnevno prati i daje prijedloge za unapređenje rada i poslovanja Univerzitetske bolnice Banja Luka i da o tome informiše Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite.

Na sjednici su utvrđeni i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Željeznicama RS-a, te o poreznom postupku, koji ima za cilj stvaranje pretpostavki za razmjenu podataka o poreznim obveznicima između Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Poreske uprave Republike Srpske i poreznih uprava Federacije BiH i Brčko Distrikta.

Razmjena podataka definirana je u Memorandumu o institucionalnoj saradnji i razmjeni podataka o poreznim obveznicima koji je 2013. godine potpisan između spomenutih institucija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: