Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
S obzirom na sve komentare i na nacin kako se razmislja, jedno 65% stanovnistav BIH i 35% u (Dalmaciji) i vjerovatno nekih 40% u (Crnoj Gori) je autohtono vlasko. Najveci broj tih vlaha je medju pravoslavnim 45%, i po 10% u muslimanskom i katolickom stanovnistu. Samo bi se moglo jedno 35% posto smatrati autohtonim Bosanskim narodom. Vlasi i Bosanci su uporedo zivjeli na ovim prostorima stoljecima. Razlika je samo sto su vlasi vise obitavali po gorama a Bosanci u gradskim sredinama, bili veleposjednici i bavili se zanatima. Zato i postoje velike netrpeljivosti medju stanovnicima, potpuno su razlicitog mentalnog sklopa. Jedni su gradjani a drugi su stocari. Ali svakako je ovo zemlja i jednih i drugih jer su i jedni i drugi na njoj oduvjek zivjeli.
@666 Idi i crkni konju glupi. Ovdje stvarno ima svakakvih sranja ali ovakve stvari treba brisati.
Obraćam se administratorima da malo obrate pažnju na fašističe ispade pojedinih komentatora. @PAKASWILLI, @Srbin, @jojo, @N.T., @frka, @HA.HA.HA, @Pipo i @666 su dno bosanskohercegovačke septičke jame, koje treba staviti tamo gdje im je mjesto, u ustanovu za liječenje mentalno oboljelih lica. Njhov izliv fašizma, samo narušava i dignitet ovog saita, čiji se urbani stil, blati tolerisanjem ovakvih bljuvotina! Molim vas u ime normalnih ljudi, da sve fašisoidne komentare izbrišete, jer ovo prelazi sve granice zdravog razuma. Uradite to radi mira u ovoj zemlji, radi normalnih građana, koji opet mogu vrlo lako postati žrtve nacionalističkog bezumlja!
nadao sam se da ces reci da ipak nisi frustriran al hajd, malo ti sad ovaj posljedni komentar pobija ove tvoje prethodne al necu ja tebi zamjeriti....vidi bam ja sam to napisao najmanje 5 puta al ovi ne dadose da prodje a uopste nije puno bezobrazan...nisi me pohvalio vidis gore jedan zarez
@ja Ne daj boze da se naljutim na tebe,nema potrebe,malo se zekimo.Nego,kako da se rijesim frustracije(nemoj samo reci nesto bezobrazno).
Meša Selimović-Derviš i smrt Bissmilah irrahman irrahim,počinjem ovu priču.... Rahmetli Meša Selimović je doista jedan od najvećih Bošnjačkih i Bosanskih pisaca,svoja djela započinje Bissmilom što se jasno vidi da je bio pravi vjernik musliman.Rahmet mu duši.
daj bam malo prekontrolisi ovaj komentar mislim da ima gresaka a meni se neda zamarat oko toga a ne bih da tebi uzimam posao
nece bam da mi prodje komentar a bas sam ti htio nesto lijepo napisati ne bih ja da se ti naljutis na mene to bi mene pogodilo pravo a htio sam ti poruciti kako da se rjesis frustracije sto zivis u drzavi koja nije srpska
tooo srbiii, i treba da ih tuzite. ipak ste vi jedina srpska generacija poslje osmanskog carstva kojom opet muslimani vladaju u bosni. i ja da sam srbin nebi mi bilo drago. al eto opet ste vi u bosni dobro prosli , sta mislis kako vam braca na kosovu pate aaa??ß nisu spisci vako parlamentarni ko mi bosanski muslimani...............
OKUGOUG
Hahaha, pa kolega...kakva slobodna Srpska, a mrski okupator vam postavlja zakone i svira muziku po kojoj vi morate plesati? ;)
@JA O,pa,ti si jos tu!?Vec sam mislio da si ugradio sebe u temelje iracke slobode,kad,gle,ti jos ovdje.Vidim da te ono pitanje jos muci,pa,dacu ti odgovor.Sto se mene tice,moze odmah,ali to ne ide vise tako,nismo ni mi budale,sad se to radi malo kulturnije,ali nemoj sumnjati,bice vrlo brzo.Nego,jesi li malo vjezbao pravopis,ili tog mozda nema u \"bosanskom\" jeziku? Pozdrav iz slobodne Srpske!
hajde bam odgovori sto se ne odvojite od ove mrske vam drzave.koji si ti imbecil bam u p.m.
Da ne bude zabune,Kurran na ovim prostorima!
@Rale Nemoj se puno truditi da pojasnjavas takvima,taj ako nesto i cita,cita o pilotiranju i plasticnom eksplozivu!Taj ce se vjerovatno neugodno iznenaditi kad sazna da je prvi preveden Kurran preveden na cirilici.