{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS: Sredstava za samozapošljavanje povećana na šest miliona KM

6.11.2015. u 10:25
46
5
Vlada KS: Sredstava za samozapošljavanje povećana na šest miliona KM
46
Vlada KS: Sredstava za samozapošljavanje povećana na šest miliona KM
Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj 21. sjednici utvrdila Program o izmjenama i dopunama Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2015. godini.
Izmjene i dopune se, prije svega, odnose na povećanje iznosa sredstava za realizaciju Programa sufinansiranja samozapošljavanja sa 2.640.000 KM na 6.204.000 KM, čime je povećan i broj korisnika ovih sredstava sa 220 na 517. Također je u okviru njega programirana i nova mjera "Program sufinansiranja zapošljavanja pripravnika VSS, VŠS, SSS i KV stručne spreme" sa novim iznosom sredstava za njegovu realizaciju u vrijednosti od 2.228.024 KM.

Planirano je i da se sa 663.000 KM provede Program javnih radova i iz ovih sredstava uposli 429 nezaposlenih osoba. A bit će realizovan i Program obuke, dokvalifikacije/prekvalifikacije nezaposlenih osoba za poznatog poslodavca sredstvima u iznosu od 196.600 KM za najmanje 131 nezaposlenu osobu.

Prema ovome, potrebna sredstva za realizaciju cjelokupnog programa u ovoj godini iznose 9.291.624 KM i planirana su Finansijskim planom prihoda i izdataka JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo".

Inače, ovim dokumentom definisane su i sve pojedinačne podsticajne mjere, utvrđena potrebna finansijska sredstva, te ciljevi i kriteriji realizacije svake od predviđenih podsticajnih mjera, način objavljivanja javnih poziva, praćenje efekata, te druga pitanja od značaja za provođenje Programa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: