{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS: Sredstava za samozapošljavanje povećana na šest miliona KM

6.11.2015. u 10:25
46
5
Vlada KS: Sredstava za samozapošljavanje povećana na šest miliona KM
46
Vlada KS: Sredstava za samozapošljavanje povećana na šest miliona KM
Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj 21. sjednici utvrdila Program o izmjenama i dopunama Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2015. godini.
Izmjene i dopune se, prije svega, odnose na povećanje iznosa sredstava za realizaciju Programa sufinansiranja samozapošljavanja sa 2.640.000 KM na 6.204.000 KM, čime je povećan i broj korisnika ovih sredstava sa 220 na 517. Također je u okviru njega programirana i nova mjera "Program sufinansiranja zapošljavanja pripravnika VSS, VŠS, SSS i KV stručne spreme" sa novim iznosom sredstava za njegovu realizaciju u vrijednosti od 2.228.024 KM.

Planirano je i da se sa 663.000 KM provede Program javnih radova i iz ovih sredstava uposli 429 nezaposlenih osoba. A bit će realizovan i Program obuke, dokvalifikacije/prekvalifikacije nezaposlenih osoba za poznatog poslodavca sredstvima u iznosu od 196.600 KM za najmanje 131 nezaposlenu osobu.

Prema ovome, potrebna sredstva za realizaciju cjelokupnog programa u ovoj godini iznose 9.291.624 KM i planirana su Finansijskim planom prihoda i izdataka JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo".

Inače, ovim dokumentom definisane su i sve pojedinačne podsticajne mjere, utvrđena potrebna finansijska sredstva, te ciljevi i kriteriji realizacije svake od predviđenih podsticajnih mjera, način objavljivanja javnih poziva, praćenje efekata, te druga pitanja od značaja za provođenje Programa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: