{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za javne radove u Kantonu Sarajevo bit će angažovano 429 osoba

17.9.2015. u 15:06
0
4
Za javne radove u Kantonu Sarajevo bit će angažovano 429 osoba
0
Za javne radove u Kantonu Sarajevo bit će angažovano 429 osoba
Vlada Kantona Sarajevo na danas završenoj svojoj 16. sjednici, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice KS usvojila je Listu aplikanata - poslodavaca koji su ispunili uslove za učešće u Programu Javnih radova – 2015. godina.
Na Javni poziv koji je raspisan 6. jula ove godine svoje projekte mogli su prijaviti poslodavci registrovani za obavljanje djelatnosti u oblastima uređenja okoline i izgradnje infrastrukture, socijalne zaštite, kulture, turizma i sajamskih manifestacija na području Kantona Sarajevo.

Kriterij za vrednovanje aplikacija odnosili su se na projekte poslodavaca koji se prvi put javljaju, zatim uzimali su se u obzir projekti od značaja za širu društvenu zajednicu u smislu direktne koristi za veći broj lica kao i projekti od značaja za širu društvenu zajednicu u smislu direktne koristi za pojedinca.

Planirana sredstva za ove namjene iznose 663.000 KM i omogućit će angažovanje 429 nezaposlenih osoba na period od dva mjeseca uz mjesečnu neto naknadu u iznosu od 600 KM (bruto 771,57 KM).

Poslodavci kroz ovaj program mogu angažovati isključivo najugroženije kategorije nezaposlenih lica sa evidencije nezaposlenih uključujući demobilisane borce i članove njihovih porodica kao i korisnike prava iz oblasti socijalne zaštite.
Među poslodavcima koji će angažirati najviše osoba po ovom Programu su javna preduzeća "Rad", "Sarajevošume" "ViK" i Zaštićena prirodna područja u svrhu uređenja infrastrukture, povećanja stepena higijene, sakupljanja i sjetve sjemena. Organizacije Crvenog križa u Kantonu Sarajevo angažirat će dodatne osobe radi poslova kućne njege i narodnih kuhinja, Centar za slijepa i slabovidne osobe i omladinu odobrena sredstva iskoristit će u uređenje parka za slijepe, a za promocije zanatlija na Baščaršiji po ovom Programu bit će angažovano deset osoba.

U tabeli koju možete pronaći na stranici Vlade KS navedeni su svi poslodavci, broj lica te naziv projekata koji će biti angažirani u Programu javnih radova u KS u ovoj godini, a JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo će sa poslodavcima koji se nalaze na usvojenoj listi zaključiti ugovore o realizaciji ovog Programa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: