Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vodu treba racionalno koristiti, a treba kvalitetnija i mreza, a i da gospodin popise potrosnju kako treba, meni fiksno dodje svaki mjesec isto, i ako imam brojilo
........isti slučaj,skontaju u par mjeseci koliko trošiš, pa ih par mjeseci nema, i tako za godinu dolaze dva tri puta........
zivim u zgradi,svake godine par puta povecava potrosnja vode u racunu,u stubistu ima vodomjer koji pokazuj kako je postavljen 000009
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
A STA CEMO S REDUKCIJAMA SVAKU NOC? CAK SE STOKA IZ VODOVODA NI UZ RAMAZAN NE UDOSTOJI PRED SABAH PUSTIT VODU DA LJUDI MOGU NORMALNO ZAPOSTITI. FUJ FUJ FUJ
Kolika je direktorova plata u Vodovodu, Koliko kasne plate, jesu li primili regres, koliki je topli obrok i koliko to sve iznosi mjesčno. I još, dali ste pokušali da štedite i od sebe, pa onda zatražili od građana, pa onda podiglicijenu? Građani da pogledaju račune i povedu računa o " vlikim " gubitcima u mreži. Sve što je vlada lako se dokazuje da laž.
Zaista je u najmanju ruku neprihvatljivo poskupljenje vode. Navodno da su ovo morali učiniti zbog realizacije kredita EBRD-a. Međutim, u svim Javnim preuzećima se prije bilo kojeg poskupljenja MORAJU maksimalno iskoristiti sve unutrašnje rezerve (čitaj nepotrebne i velike troškove), pa tek onda RAZMATRATI MOGUĆNOST POSKUPLJENJA. Redukcije vode su besmislene jer svi gubici vode su glavnim i perifernim vodovoima, a ne u domaćinstvima. Ako su gubici od izvorišta do domanćinstva 70%, onda redukcijom (smanjenjem pritiska) može maks. smanjiti do 50-60% , što znači da NERAD VIK-a I svih pa i ove VLADE KANTONA SARAJEVO PLAĆAJU GRAĐANI SARAJEVA.
kako jedna jedina firma, koja godinama drži monopol može biti u gubitku?
opet ona stara narodna "BUNITE SE" a ne vi sve prihvatate zdravo za gotovo kod mene kada ne ocitaju dobro,ja ocitam i odem fino u vodovod da mi smanje racun,nisam budala placati nesto sto ne potrosim skoro su mi u radnji (greskom ili ne) dodali na racun 1o m3 vise,racun bio skoro 40 KM a inace je oko 8-9 KM ,odem fino,provjerim i dobijem pravo stanje
Koliko poskupljenja toliko novih protivnika sadašnje vlasti u KS-u (20%).
Zar ovu u ovu računicu nije trebalo ukalkulisati broj članova domaćinstva ?
E ovo je olıcenje vlestı od rata pa na ovamo. U zemljı sa najvıse vode po glavı stanovnıka bıcemo zednı. Super
Najgore mi je kad u Subotu ... probudim se ranije da iznenadim ženu sa kafom ... stavim 1 kašiku Jaccobs-a u šolju ... i pod vodu da malo zamutim .... kad PLJAS !! GRGLJ GRGLJ GRGLJ GRGLJ GRGLJ GRGLJGRGLJ GRGLJ GRGLJ GRGLJ ... KLO KLO ... Kafa se raspe po cijeloj kuhinji ... Bem ti belaj - Sad čisti !!!
@Damir.SAR Treba mi par kapi da zamutim da se zgusne !!!
@Damir.SAR I nije ono 3 u 1 smeće .. nego NES kafa ...
A mozda bismo mogli da otrujemo svu vodu koja idje Turcima, pa da napravimo pomor medju turskim parazitima. Trebali bismo svakako.
To bravo! Placat ce Turci stvarnu cijenu vode, jer oni vode u svojoj bosni nemaju, nego moraju sve uvoziti iz Hercegovine ili Republike Srpske. Turci su prljav narod koji je svoje izvore pitke vode zagadio i onecistio. Sada cemo vam poceti naplacivati svu vodu koju ispod trzisne cijene dobijate, olosu parazitski, jer ona vasa nije!
Šta ti je kmetski kompleks.
@kraftwerk, ne prosipaj se molim te . sve I JEDAN primjer privatizacije gradskog vodovoda u svjetu, cijene se postale ogromne, nema nikakve kontrole kvalitete vode. nego, kakav ono ugovor o koristenju vode dobi Coca Cola u Hadžićima??
Ima građana koji znaju računati, cijena vode je povećana 95% + PDV. Smrt fašizmu-Sloboda narodu.
Da li je NENARODNOJ vladi palo slučajno na pamet da je trebalo prvo posmjenjivati NESPOSOBNO rukovodstvo i kazniti ih za nerad i javašluk. VIK strahovito potkrada građane, naplaćujući ono što nisu potrošili. Najlakše je izmišljati neke fazone tipa štednje vode do 5 kubniih metara. Nenormalno je da mjesečni račun za vodu u Sarajevu za npr. 4-članu porodicu bude pola računa za električnu energiju!
Na najvećem gubitku će biti građani koji koriste zajedničke vodomjere. Masovnim zahtijevima treba od ViK tražiti certifikate da su vodomjeri pravilno baždareni a predstavnik stanara da bude prisutan pri očitavanju. Ko je god mogao ugraditi individualni vodomjer uvjerio se da su računu pali sa recimo 35 na 15 KM. Kako ako koristiš istu količinu vode? Priče da voda curi po stanovima i česmama su besmislene i njima se opravdava krađa koju bezočno vrši ViK neispravnim vodomjerima i pogrešnim očitavanjem.
Smanjite sad 20% u cevapima cigarama kafi I alkohoku I mozda cak I u sparas para.
Smanjite sad 20% u cevapima cigarama kafi I alkohoku I mozda cak I u sparas para.