{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS osudila napad na Ambasadu SAD-a i građane KS

F
28.10.2011. u 20:32
0
3
Vlada KS osudila napad na Ambasadu SAD-a i građane KS
0
Vlada KS osudila napad na Ambasadu SAD-a i građane KS
Detalj sa vanredne sjednice (Foto: Vlada KS)
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Muhamed Budimlić i načelnik Sektora uniformisane policije Uprave policije MUP-a KS Jasmin Idrizović izvijestili su na vanrednoj sjednici Vlade KS premijera i članove Vlade o detaljima vezanim za današnji teroristički akt na objekt Ambasade SAD-a i građane koji su se u tom trenutku zadesili na širem lokalitetu Marijin-Dvora u Sarajevu.
Prisutne članove Vlade je i ministar zdravstva Zlatko Vuković izvijestio o stanju ranjenog policajca, koji se nalazi van životne opasnosti.

Nakon toga, Vlada KS je najoštrije osudila teroristički napad na Ambasadu SAD-a i na građane KS.

“Ovaj teroristički čin je napad na mir u Sarajevu, te se ne može napraviti razlika između onih koji su od 1992. do 1995. godine pucali na ovaj grad i vinovnika i nalogodavaca ovog terorističkog napada. Ovo nije pucanj samo na Ambasadu SAD-a i državu koju ona predstavlja, nego i atak na državu Bosnu i Hercegovinu", navodi se u saopćenju sa sjednice Vlade KS-a.

Vlada KS izrazila je čvrsto opredjeljenje za borbu protiv terorizma i ideologije koja stoji iza ovog gnusnog čina, uperenog protiv života nedužnih građana, te uvjerava građane i javnost da u Sarajevu nema i neće biti mjesta za sve one koji podržavaju takvu ideologiju.

"Vlada KS pruža punu podršku MUP-u KS i ostalim organima sigurnosti za beskompromisnu borbu s terorizmom i svim oblicima radikalizma. Vlada će u najkraćem mogućem roku poduzeti sve iz svoje nadležnosti, uključujući i izmjene zakonskih okvira, kako bi se stvorio funkcionalniji, odgovorniji i upravljiviji sigurnosni aparat", saopćeno je.

Članovi Vlade Kantona Sarajevo uputili su izraze dubokog žaljenja građanima KS i zaposlenicima Ambasade SAD-a zbog ovog gnusnog čina.

Dogovoreno je i da će, čim to bude moguće, predstavnici Vlade KS posjetiti ranjenog policajca smještenog u Općoj bolnici “Abdulah Nakaš”, saopćeno je iz Press službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: