{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS nije usvojila izvještaje o poslovanju VIK-a i Parka

F
31.10.2013. u 16:51
2
9
Vlada KS nije usvojila izvještaje o poslovanju VIK-a i Parka
2
Vlada KS nije usvojila izvještaje o poslovanju VIK-a i Parka
Foto: Klix.ba
Pred Vladom Kantona Sarajevo na današnjoj, 41. sjednici, u okviru zbirnog izvještaja kojeg priprema Zavod za planiranje razvoja KS-a, našli su se izvještaji o poslovanju javnih komunalnih preduzeća za 2012. godinu i to: Toplane Sarajevo, Vodovod i kanalizacija, Park, Sarajevogas, Tržnice i pijace, Rad, Pokop, Vodostan Ilijaš, Komunalac Hadžići i JKP Trnovo.
Vlada je prihvatila izvještaje o poslovanju svih preduzeća osim izvještaje KJKP Vodovod i kanalizacija i KJKP Park, te je sve materijale uputila zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo na konačno izjašnjavanje.

Negativnu ocjenu Vlade dobio je i Izvještaj o radu u finansijskom poslovanju za 2012. godinu JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a o kojem će se takođe izjašnjavati Skupština KS-a.

Na istoj sjednici Vlada je utvrdila i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za izmjene i dopune Finansijskog plana Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo za 2013. godinu jer je, kako je Služba obrazložila, došlo do povećanja prihoda i primitaka te sada oni iznose 37.207.317 KM, dok su postojećim Finansijskim planom za 2013. godinu iznosili 33.787.450 KM.

Planom je uvrđeno da se ovaj višak sredstava plasira prema Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, zatim kao doprinos za zdravstveno osiguranje nezaposlenih, novčana naknada za nezaposlene osobe te kroz mjere aktivne politike zapošljavanja.

Vlada danas nije razmatrala Odluku o utvrđivanju cijena toplotne energije. Kako je naveo ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Zlatko Petrović, zbog bolesti ministra rada i socijalne zaštite nije bilo moguće danas utvrditi socijalne mjere koje bi pratile donošenje i realizaciju ovakve Odluke, saopćila je Pres služba Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: