BiH
0

Vlada KS: Mjere za normalizaciju rada u Osnovnoj muzičkoj školi na Ilidži

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo je, u okviru aktivnosti koje poduzima kako bi se normalizirao nastavni i radni proces u Osnovnoj muzičkoj školi na Ilidži, naložila Ministarstvu unutrašnjih poslova da, kroz pružanje asistencije policije, omogući neometan ulazak u Školu i rad direktora JU Osnovna muzička škola Ilidža Mehmeda Bajraktarevića.

Direktor će, kako je naloženo, poduzeti sve mjere u svrhu potpune realizacije nastavnog plana i programa, zakonitog okončanja nastavne godine te osiguranja zakonitog načina izbora vršioca dužnosti članova Školskog odbora – predstavnika uposlenika i roditelja/staratelja.

Vlada je po zaključcima usvojenim na jučerašnjoj sjednici, zatražila od inspekcije rada, socijalne zaštite i prosvjetne inspekcije da utvrdi stepen realizacije nastavnog plana i programa i, s tim u vezi, realizaciju obaveza iz radnog odnosa svih uposlenika JU Osnovna muzička škola Ilidža za period od 1. januara ove godine do dana realizacije Zaključka.

Pravobranilaštvo KS će se u okviru svojih nadležnosti, aktivno uključiti u postupke koji se, u vezi sa JU Osnovna muzička škola Ilidža, vode kod Tužilaštva KS i sudova u Kantonu Sarajevo.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS treba da, u skladu sa Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju KS, pripremi prijedloge rješenja o razrješenju predsjednika i članova i imenovanju vršioca dužnosti Školskog odbora JU Osnovna muzička škola Ilidža nakon osiguranja zakonitih prijedloga svih struktura zastupljenih u školskom odboru.

Na istoj sjednici Vlada je usvojila izvještaje o radu za 2013. godinu iz 13 zdravstvenih ustanova te ih uputila prema skupštini na konačno izjašnjavanje, saopćila je Press služba KS-a.