{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nalog za akontativnu isplatu plaća za Osnovnu muzičku školu Ilidža

15.4.2014. u 14:13
5
0
Nalog za akontativnu isplatu plaća za Osnovnu muzičku školu Ilidža
5
Nalog za akontativnu isplatu plaća za Osnovnu muzičku školu Ilidža
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo održala je danas vanrednu sjednicu na kojoj je, u cilju prevazilaženja problema u funkcioniranju Osnovne muzičke škole na Ilidži svojim zaključkom zadužila Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da donese Odluku o akontativnoj isplati plaća za januar i februar 2014. godine za uposlenike ove škole te da je putem Operativnog centra uputi Ministarstvu finansija KS na realizaciju.
Vlada je u više navrata i ranije razmatrala aktuelnu situaciju u ovoj školi te nalagala uposlenicima resornog ministarstva i Muzičke škole da poduzmu odlučnije korake u rješavanju uspostave funkcionalnih upravljačkih struktura, isplate plata uposlenicima i odvijanja redovnog nastavnog procesa u ovoj školi, ali bez konkretnih rezultata.

Vlada je stoga danas svojim zaključkom obavezala Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade da, u skladu sa Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo za sljedeću sjednicu Vlade pripremi prijedloge rješenja o razrješenju predsjednika i članova Školskog odbora ove škole te predloži imenovanje vršioca dužnosti na ove funkcije, saopćeno je iz Vlade KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: