{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nalog za akontativnu isplatu plaća za Osnovnu muzičku školu Ilidža

15.4.2014. u 14:13
5
0
Nalog za akontativnu isplatu plaća za Osnovnu muzičku školu Ilidža
5
Nalog za akontativnu isplatu plaća za Osnovnu muzičku školu Ilidža
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo održala je danas vanrednu sjednicu na kojoj je, u cilju prevazilaženja problema u funkcioniranju Osnovne muzičke škole na Ilidži svojim zaključkom zadužila Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da donese Odluku o akontativnoj isplati plaća za januar i februar 2014. godine za uposlenike ove škole te da je putem Operativnog centra uputi Ministarstvu finansija KS na realizaciju.
Vlada je u više navrata i ranije razmatrala aktuelnu situaciju u ovoj školi te nalagala uposlenicima resornog ministarstva i Muzičke škole da poduzmu odlučnije korake u rješavanju uspostave funkcionalnih upravljačkih struktura, isplate plata uposlenicima i odvijanja redovnog nastavnog procesa u ovoj školi, ali bez konkretnih rezultata.

Vlada je stoga danas svojim zaključkom obavezala Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade da, u skladu sa Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo za sljedeću sjednicu Vlade pripremi prijedloge rješenja o razrješenju predsjednika i članova Školskog odbora ove škole te predloži imenovanje vršioca dužnosti na ove funkcije, saopćeno je iz Vlade KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: