Komentari (193)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno, neustavno je diskrimirati bilo koga zbog njegovog porijekla; ali da li je po ustavu zaposljavanje u drzavne institucije, ustanove i preduzeca bez konkursa i biroa za zaposljavanje? Zar to nije diskriminacija?
*diskriminirati...
@kontraprotivan To se zove pravo prece ...suvlasnik nepokretnosti koji namerava da proda svoj suvlasnički deo, dužan je da ga prethodno ponudi ostalim suvlasnicima, dok u slučaju kad ima više suvlasnika, prvenstvo u ostvarivanju prava preče kupovine ima suvlasnik sa većim suvlasničkim delom, a kada ima više suvlasnika koji bi imali pravo preče kupovine i po ovom osnovu, suvlasnik nepokretnosti ima pravo da sam odluči kome će od njih prodati svoj deo nepokretnosti.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Fadile oprosti im, u Ustavu treba da piše da djeca ministara OBAVEZNO MORAJU bit zaposlena u javnim ustanovama i poduzećima ...!?!
Privilegovanim je uvijek rezervisano mjesto na dobro placen posao u drzavnoj sluzbi (po mogucnosti agencije). Takve osobe ne idu u sektor koji nije parajli, kao npr. skole itd. O privatnom sektoru da se i ne govori.
Jos 20 mjeseci vlasti SDA trupa, izdrzat cemo
Imaju svi to pravo, ali nemaju svi tu privilegiju...
A jeli ustavno zaposljavati iskljucivo clanpve svoje familije bez konkursa, licemjeru jedan!
Treba zabranit da članovi uže porodice budu zaposleni u državnoj službi. U koju god Opštinu dođeš rade brat i sestra, muž i žena, otac, mati i kćerka. To treba zabranit !
ojj zemljo ruto balkana, nema nigdje vecih hajvana!
cobaneee, vrati seee, ovce tvoje, ne mogu bez tebeee:)!
hahahahahahahaha jbu ljudi ne vade ;D
Znate sto nije u skladu sa ustavom ? Zato sto bi 50% zaposlenih u tim institucijama dobilo otkaz....
poserem se ja Hustav
novalicu dokle mislis poovecavati namete radnicima kroz primanja.kao i smanjivati radnicima plate kroz granske kolektivne ugovore firmama koje su profitne.a zeljeznice u gubitku do grla i to ne rjesavas niti sta tamo smanjujes.znas i ti i sda da gube izbore zbog navedenog 2018.nikad vece nezadovoljstvo nije bilo medju gradjanima vladom.provjerite
Sve su to legitimno izabrani majmuni, dok raja samo sjedi eglenise i nista ne radi po tom pitanju, prema tome dok te dodjete tobe ili pameti trpite i komentarisite po klixu, svakako vas niko ne hebe ni dva posto
treba uspostaviti tron iz poridica "briljantnih" za prestolonaslednike. Novalića za carevića koji treba da se mrijesti.
drzave i govana, kad je ovakav mongoloid satro nekakav premijer.
Sto se brisu komentari o Novalicevom izgledu?!?Da nije bilo rata seoska fukara bi naj dalje do portira dobacila
zato što je naočit