Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa obustavite i u telekomu i elektroprivredi
Rudnici su ti koji nisu profitibilni, ne samo u BIH vec i cijelu Evropu je zadnjih pet godina proizvodnja pala na 30% a ocekuje se naredne dvije godine jos 17%. Jednostvano se ugalj sve manje koristi .
@gooUser1561888010 nek barem u grasu zaustve, ja nmg da vjerujem, nedavno gledam revizori, po mojoj procjeni 97. godiste
Rudnici i rudari vec 10 godina neplacaju poreze, a hoce da rade i to na silu. Treba da shvate da je ugalj proslost. U citavom svijetu se firme zatvaraju , a cim se u BIH nesto zatvori odma grmi odma izadju na ulice i hoce "prava" na silu.
Problem je što mi nismo Njemacka ili neka razvijena drzava da kazemo zatvaraj rudnike i to je to, imamo li mi rješenje ako zatvorimo rudnike za neki drugi izvor energije?? Naravno da nemamo pola i više drzave nam se grije na ugalj, hocemo taj Blok u Tuzli ili gdje vec da gradimo, kazu najvece investicija, a Rudnike zatvorit, pa gdje je tu logikaa...
Jedno su jame a drugo su površinski kopovi... jame su prošlost
Molim vas, Rudnici u koncernu su u dugovima zbog svog podredjenog pravnog polozaja i cinjenice da Jp Elektro uzima njihov profit. Rudnik Banovici pozitivno posluje jer nije tamo.
Ovo su Novaliceve seljačke fore. Pa što to Novalicu nisi uradio u prvom danu mandata, a ne u petoj godini? Znači ti si odgovoran što je bilo zapošljavanja u ovih pet godina i samim tim slabljenja rudnika?! A kaže Bake zaposlili 120 000 ljudi?!
Postovani radnici, Zapamtite dobra da ova izvrsna vlast koju vode kvazi teoreticari a nikako politicari (jer politika podrazumijeva svjesnost koju oni nemaju) ima za cilj da u narednim danima izvrse ono sto vec dugo planiraju a to je destabiliziranje rudarskog sektora kao temelja privrednog razvoja kroz masovna otpustanja novih i starih radnika. Zele da ojacaju Jp Elektro na osnovu redukcije troskova iz stecenih prava radnika i provodjenja politickih osveta.
za Sinan Husić. Cjenkaj se malo Sinane. Preskupo ce sve rudare u FBiH kostati uhljebljenje tvoje druge kćerke u Elektroprivredu.
De da vamja nešto kažem. Rudnike treba privatizirati. Država je najgori upravitelj u svakoj firmi. Evo vam primjer BH Telecoma: Godine 2007 je vrijedio "brat bratu" 1,2 Milijardi EUR a danas ne vrijedi ni 600 Miliona EUR. Ne možete kontrolisati korumpirane direktore i politicare koji preko rudnika zbrinjavaju svoju glasčku mašineriju i zapošljavaju bez ikakve tržišne logike. Privatnici to ne rade, a kad uspostave sistem i nadju plodno tlo mogu da šire do neslućenih razmjera.
šta će sad Nikšićev i Kojovićev jaran Kuko, presuši mu oaza
@lukavac89 da li će doći u sarajevo sa 5000 rudara jao što he prijetio Bakiru
Rudnik Banovici nije sastavu koncerna Elektroprivrede, tako da ovo nema veze s njim.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sad kad su pozapošljavali svu rodbinu onda stop :-P
gasssiiiiii
Rudarima treba ponuditi da rade u bingu.. Evo ruke ako bi ijedan pristo.. Zasto??
davno je prošlo vrijeme kad se ugalj eksploatisao udaranjem krampe pod zemljom. ono što uradi 100 rudara, jedna mašina završi za sekundu. žao mi je, ali u korak s vremenom se mora, a ovdje bi svi na državnu sisu
Ovu su uredbu tribali donit prije deset godina. Sad je kasno. Nema se vrimena čekat da svi oni odu u penziju jer u međuvremenu gomilaju gubitke.
A sto nije naredila obustavljanje zaposljavanja u uhljebarsku administraciju?
Lako je pametovati da je neki direktor rudnika nesposoban, ali je cinjenica da nepostoji taj direktor koji moze da upravlja rudnikom jer tu odlucuju rudari i to na silu. Cim im trazis da plate porez ili im objasnis da je neprofitibilan, rudari se jedni zatvore u jamu i strajkuju, drugi odu i prijete vladi a treci blokiraju puteve. I svake godine sve isto, rade sta hoce a poreze da placaju nece.  
Takp treba, odgovorno !