Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa ako i bude kolapsa bit ce u vladi,Bevanda misli samo na svoj djep,ako je toliko zabrinut za drzavu hajde skresi plate svima u vladi i plate budjetskim korisnicima,izdatke,dodatke,dnevnice, sve nesto mislim da bui tu se naslo prostora i za vise od 35 miliona, niko nije rekqaoda mora biti na borcima vec na BUDJETSKIM korisnicima pa Mujezinovicu izvoli ,a i sta ce vam taj kredit treba to neko vracati
Umjesto da ministar da otkaz zbog svoje nesposobnosti i zbog kraha u federaciji on jos pametuje.. e moze on to raditi samo ovdje i nigdje vise..
Gledam ih sve mogli bi balvane nosati niko nista ne radi svi sadaku cekaju, koliko je Njemacka imala invalida pa sta napravise poslije rata...
ja licno poznam bar 10-cu RVI koji nemaju vise od 35 godina i potpuno su zdravi imaju metar preko leđa i NEĆE NIŠTA DA RADE jer dobijaju mjesecno 250-300 km dosta im za kafe...nisu oženjeni...jer tko bi takve ljenčine.....ali nisu oni problem jer pravi problem su dobitnici ratnih priznanja i činova...lično poznam čovjeka 1976 god koji je bio u ratu samo od kraja \'95 do\'96 i sad odjednom ima čin PUKOVNIKA i penziju od 1200-1300 km možda i više...e tu je problem...a takvih sumnjivih dobitnika ratnih priznanja poznam lično bar 10-ak
U RS naknade primaju samo porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi.A borci sto su se borili pa ostali zivi \'pravi-zdravi\' nemaju nista, na posao brale pa radi.
Pa dobro u TKZ. rs-U nema tih problema jer smo im porokali pola vojske dok su nasi uglavnom zivi i spremni za dalje poduhvate u buducnosti.
Republika srpska nema tih problem i ne isplacuje tolike pare borcima ako nista ne rade...odmah poslije rata svima je receno da se vrate poslu...ima samo dodatak na platu za one koji rade a oni koji ne rade ne dobijaju nista... posteno...
zna li iko isplacuje li i kako republika srpska srpskim borcima ovakve naknade? kako oni nemaju ovih problema? jeli zato sto kod nas ima puno vise boraca, invalida, sehida.... ili sta?
Stidi se.. Gdje li si ti bio u toku rata? I ti malo bolje pročitaj, radi se o 10% od 35 miliona...
Hej ba \"woow\" citaj malo bolje...Rijec je o 35 miliona KM a ne 3.5. A osim toga ovim lafo borcima koji su se nakotili ko da su vodili drugi svjetski rat treba ukinut sve privilegije. Ponasaju se ko da su oni nesto veliko...a i ne znam sta su sacuvali u ratu...evo nas od sarajva do zenice i tuzle...ma sve im ukinut i nek rade (cast izuzetcima)
sporazum ovisi od ustede 3,5 miliona km na borcima...yebem ti drzavu