Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
unitarna BiH bi mogla biti prosperitetna za vecinu ljudi koji se osjecaju Bosnjacima i onima koji zele vidjeti BiH kao naciju-drzavu, kao sto su RH, Srbija; ono da u BiH zive Bosanci i Hercegovci, mada prije Bosanci, i to je to. Ako me pamcenje dobro sluzi upravo zbog ovih pitanja je i bilo sto je bilo. Medjutim fazon je sto bi i u BiH naciji-drzavi isto neki bili \"ravnopravniji od drugih\", sto bi rekao Orwell. Znaci rjesenje je negdje na sredini..., a sredinu treba prvo pokazati.., povjerovat u nju Ovo za tri skole je konstruktivan prijedlog, bolji od dvije..
Naravno govorimo o prosperitetnoj Bosni i Hercegovini ali takve nema sa tri entiteta pa ni sa cetiri entiteta 3ci. Tri ili cetiri entiteta da su se ikako mogla skrojiti vec bi se skrojila. Bilo kakvo krojenje entiteta pa bilo da se radi o dva, tri ili cetiri ako su krojena na osnovu nacionalne posebnosti znace u isto vrijeme da ce jedan narod biti \"ravnopravniji\" od ostalih a to vec nije Bosna i Hercegovina po mjeri svih niti su ti entiteti po mjeri svih. A kako je biti ostalima u danasnjim entitetima ili na podrucjima koji su vecinski pa i ne bili entiteti, e to znamo. Vrlo ruzno i to je ono sto sam rekao vec to su dvije skole pod istim krovom a trebale bi biti tri ili biti samo jedna skola za sve i to su krsne slave za sve skole i za sve djake u tim skolama kako je sada u rs. To tako valjda nece biti kontam.
Samo treci entitet dolazi u obzir i to ce se desiti kad tad. Nema nikakvog osnova za unitarnu BiH jer niti hrvatski niti srpski narod takvo sto ne podrzava. Sve dok su Hrvati ustavno ravnopravni uzalud se mnogi trude da nam pokazu put van zemlje...Ovo je i nasa zemlja i mi cemo ju graditi ne kako to zeli da nam nametnu vec samo onako kakvu bismo zeljeli i bili spremni u kompromisu sa drrugima izgraditi..AKo toga ne bude onda se zna.
govorimo li o prosperitetnoj Bosni i Hercegovini Kuline bane, dugo je vremena proslo od tvojih dana:) ekstremni stavovi su secesija, nezavisnost i sl (ono o cemu dodo govori)., a ne nudjenje modela za ustavne promjene, makar to bila i 4 entiteta o cemu mesje covic prica, elem... zabe, babe...nidjevezeee
Ja ne vidim smisao ustavnih promjena kakve Covic zagovara. Ako nema ukidanja rs, ako nema treceg entiteta, ako nema ekonomskih regija sto je stajaliste jednih, drugih i trecih sta nam onda ostaje. Ostaje nam da stanje kakvo je sada ucinimo podnosljivim za sve. Znaci to da se u rs prestane sa krsnim slavama za svaku skolu, da hrvati izmjeste svoje svece iz javnih prostorija i skola te da se ukinu skole pod jednim krovom. Malo sminke ali to je to. Prosperitetnoj Bosni su ipak Hrvati vise na putu jer njihovo odustajanje od svojih ekstremnih zahtjeva bi u konacnici slomilo i Dodika.
Ma Cova je za TIhu....