Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Leglo privatnih fakulteta a sa diplomom istih mimo BH granica mozes samo dupe obrisati. Pravo kriminalno kolo za pranje novca.
Znam ja zenu radi u auatriji priznata joj travnicka diploma za i informaticara, mi luoetano ovdje, a nismo upoznati ni sta je akreditacija.
Sta ima da je Austrija priznala diplomu iz Travnika i to za IT strucnjaka, decko Austrija ti jedva Gete certifikat prizna a kamo li diplomu privatnog fakulteta, poznatog po tome da sjednes, pojedes cevape, uzmes diplomu i to je to. Pitaj ti tu zenu cime se stvarno bavi, nije to tako kako ti pricaju, lakse u Njemacku i Svedsku nego u Austriju.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Ni u ratu se u Tuzli nije spominjala nacionalna pripadnost a kamo li sad, tako da je ova priča i nepije neku vodu.
Mi imamo za Riplya na izvoz
Ma ja, kad je lopovluk odmah sr fataju nacionalnosti da skrenu temu a i dalje muljaju, tako svi rade
apsurd
Kallos je univerzitet koji ima uslove mnogo bolje nego na mnogim akrditovanim univerzitetima. Ovde se cini problem sto komisija uopste ne izlazi na lice mjesta.....
Da li je ovo država Bosna sa evropskim vrijednostima? Ne. To je feudalna banana begovija koja polako ali sigurno prelazi u robovlasničko društvo. Nije fer optuživati Srbe kad muslimani razjedaju svaku ćeliju bivše republike bosne i hercegovine kao kancer.
Stamparija diploma = jeftino, brzo i jednostavno... Jos sad ove akcije i popusti, platis dvije - dobijes tri ili jos bozicna snizenja 70% popusta na sve diplome...
Ako ima jedna jedina sredina u BiH da nema nacionalizma, to je Tuzla. Pametnom dosta.
Postoji UNESCO lista priznatih fakulteta, na kojoj bi se iznenadili da su skoro svi nasi privatni fakulteti priznati, a takodje i u Njemackoj, uz napomenu da su za neke potrebne dodatne provjere, tako da nije tacno da privatne diplome ne vrijede nista. Naravno, kao i na drzavnim, za neke su povlasteni, pa se provuku.
Dakle, dobio dozvolu i akreditaciju kad je bio srbin, al nije reakreditaciju kad je isto bio srbin i to isti..
Opet skrivanje iza nscionalnosti. Pi..a mu materina!
U inostranstvu su priznate diplome svih bh. drzavnih univerziteta, ali naravno da se mora imati detaljan spisak svih polozenih predmeta, nakon cega oni vrse takodjer detaljne provjere. Ko je zavrsio regularno, nema nikakvih problema. E sad, zavisno od drzave do drzave, neke traze npr. polaganje razlike predmeta za odredjene oblasti, tipa pravo i medicina (pravo priznaju tesko ili nikako).
Sada gledam, među 100 najjacih univerziteta u svijetu su 4 iz Sj.Koreje. A mi se rugamo njima, nas nema garant ni medju prvih 1000.
Vjerovali ili ne nema drugog razloga zbog cega evropski uverzitet Kallis nije dobio akreditaciju. A po svemu je daleko bolji drzavnog unuverziteta. Al samo polako. Vec stize kazna za drzavne univerzitete zbog raznih afera, nerada, bahatosti.
naravno da niko pametan, razuman, racionalan i obrazovan neće potpisati akreditaciju štampariji diploma, ne budite smiješni
Treba ukinuti sve privatne univerzitete u BiH i ostaviti samo najjace drzavne i uloziti maksimalno u njih, postojeci kadar, kao i poostriti uslove upisivanja na iste. Situacija je trenutno takva da imamo hiperprodukciju kadra, uz sumnje kako je neka diploma stecena.