Konačno progovorio
121

Višković tvrdi da nije "okaljao obraz": Ovo je nervoza Sarajeva, podnosim tužbe

SRNA/Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji je dio predmeta u istrazi za ratnih zločina u i oko Srebrenice 1995. godine, rekao je da su "laž i izmišljotina sve optužbe o njegovom navodnom učešću u tim događajima", zbog čega je najavio podnošenje tužbi zbog navodne klevete.
Višković je naveo da će biti nekoliko tužbi te da će kao "legalista koristiti zakonom propisane forme da zaštiti sebe i porodicu, kao i instituciju predsjednika Vlade Republike Srpske".

"Ono što čovjeka drži u životu jeste to da li ima mirnu savjest. Ja i moja porodica imamo mirnu savjest. Čak mi je i degutantno komentarisati sve te optužbe i laži. Zato se nisam oglašavao u proteklih par dana, jer ne želim da se valjam u blatu u kojem se valjaju oni koji me napadaju", izjavio je Višković.

Kako kaže, u njegovom mandatu se ne mogu naći nikakav kriminal niti korupcija što je navodni razlog za napade.

"Zbog toga je vjerovatno malo nervoza u Sarajevu - treba devastirati institucije RS-a", rekao je Višković večeras za Radio-televiziju Republike Srpske.

Također je kazao kako neke partije, a prije svega SDA "ne stoje dobro i žele da na ovaj način prikupe jeftine političke poene".

"Ja sam možda živio u nekom ubjeđenju da BiH možda ima budućnost i da se dešavanja mogu usmjeriti u pravcu da naši građani žive bolje, ali je očito da oni koji se kunu u BiH i na ovaj način udaraju i onaj posljednji šav da te BiH ne bude", naglasio je Višković.

Višković je rekao da je bio pripadnik Vojske Republike Srpske u Sektoru pozadine Glavnog štaba VRS kao referent saobraćajne službe i da je "ponosan na to što nije okaljao ni obraz, niti ruke".