{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Višegrad: Miris starih jela na ćupriji Mehmed-paše Sokolovića

S
9.6.2012. u 14:23
0
10
Višegrad: Miris starih jela na ćupriji Mehmed-paše Sokolovića
0
Višegrad: Miris starih jela na ćupriji Mehmed-paše Sokolovića
Višegrad
Na mostu Mehmed-paše Sokolovića na Drini u Višegradu danas je održana Turistička manifestacija „Zlatne ruke Podrinja“ na kojoj je učestvovalo oko dvadeset izlagača prehrambenih proizvoda, narodnih rukotvorina i proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića.
"Izlagači su nam dočarali dah stare domaće kuhinje gdje se hljeb pekao pod pekom a pita pod sačom, prisjetili smo se slika starih ambara i salaša na čijim zidovima su visile osušene kruške, jabuke i oskoruše a stari sanduci mirisali na kolače od šljiva i pekmeza koje su djeca jela samo o velikim pravoslavnim praznicima", rekla je Todorovićeva.

Ona je dodala da je ćuprija danas najljepša pozornica zdrave hrane i kućne radinosti u svijetu.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović rekao je da je i ova manifestacija jedna od onih koji na specifičan način promovišu ovaj grad i njegovu okolinu, kao i tradiciju i običaje naroda koji živi u slivu rijeke Drine.

"Na ovakav način stariji prenose svoje znanje kulunarskih sposobnosti, narodnog veza i kućne radinosti na generacije koje dolaze, čuvajući duh naroda sa ovih prostora", rekao je Popović.

Na manifestaciji su učestovali predstavnici opština iz Foče, Rudog, Istočnog Sarajeva, Pala, Zvornika, Ljubovije i Priboja a najviše izlagača bilo je iz višegradske opštine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: