BiH
0

Održano "Veče domaće kuhinje" u Prijedoru

SRNA
Foto: GradPrijedor.com
Foto: GradPrijedor.com
Najljepše uređen štand na gastro prezentaciji "Veče domaće kuhinje“, koja je večeras održana na malom gradskom trgu u Prijedoru, imalo je Udruženje Promotur, a najoriginalniju gastro ponudu Kolo srpskih sestara.

"Prijedorčani su nadaleko poznati kao dobri domaćini, a to su večeras još jednom dokazali“, rekao je Vojvodić.

Direktor Turističke organizacije Prijedora Amira Ganić potvrdila je da je cilj ove manifestacije prezentacija tradicionalnih jela naroda Potkozarja.

Na četvrtoj gastro prezentaciji učestvovalo je sedam izlagača koji su svoje proizvode predstavili na 11 štandova. Svi učesnici dobili su jednak novčani iznos za nabavku namirnica, a pobjednici u kategorijama najljepše uređen štand i najoriginalnija gastro ponuda dobili su pehare.

Bogatstvo gastro ponude naroda Potkozarja predstavili su i Udruženje Slovenaca „Lipa“, Kulturno umjetničko društvo "Saničani", Udruženje žena "Donja Puharska", Udruženje Ukrajinaca "Kozak" i proizvođač rakije Brane Radanović.

Nakon ocjenjivanja i proglašenja pobjednika, pripremljene slatke i slane specijalitete mogli su da degustiraju mnogobrojni okupljeni Prijedorčani.

Organizator ove gastro prezentacije, koja je dio manifesatcije „Kulturno ljeto Prijedor 2012“ je Turistička organizacija Prijedor, a pokrovitelj lokalna vlast.