{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Više od 1.000 žena u parku u Sarajevu 8. marta

S
Sarajevo-x.com
5.3.2012. u 16:08
0
8
Više od 1.000 žena u parku u Sarajevu 8. marta
0
Više od 1.000 žena u parku u Sarajevu 8. marta
Osmi marta u 11:30 sati u parku ispred Općine Centar će biti organizovana manifestacija pod nazivom "Join me on the bridge - Pridruži mi se na mostu", povodom obilježavanja međunarodnog Dana žena.
Organizacija Žene za Žene International sa sjedištem u Sarajevu, koju čine Udruženje i Mikrokreditna fondacija, predstavlja bosanskohercegovački ogranak WWI i ujedno je organizator ove manifestacije u Bosni i Hercegovini.

Cilj manifestacije je da se više od 1.000 žena sa područja cijele BiH sretne u parku ispred Općine Centar u ulici Mis Irbina 1, pošalju poruku mira i na taj način obilježe početak intenzivnijeg ženskog aktivizma u cijelom svijetu.

Okupljanje žena, učesnica manifestacije, je planirano za 11:00 sati na dvije različite lokacije.

Prva lokacija je Zemaljski muzej BiH, a druga lokacija Vijećnica na Baščaršiji.

Nakon okupljanja, učesnice će krenuti u "šetnju mira" do mjesta održavanja centralne manifestacije (park ispred Općine Centar) gdje će biti upriličen prigodan program za predstavnike/ce diplomatskog kora, predstavnike/ce vladinog i nevladinog sektora, učesnike/ce manifestacije, predstavnike/ce medija i saradnike/ce organizacije Žene za Žene International.

Puštanjem balona sa Ajfelovog mosta na Skenderiji manifestacija će biti zvanično završena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: