Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pogledajte gdje se nalaze najveći Franjevački samostani - tamo gdje je srce Bosanskog kraljevstva i tamo gdje su nepobitini dokazi bosanske državnosti. I tamo franjevci, kao čuvaju materijalno historijsko naslijeđe države Bosne. Dakle, cilj je, progurati tezu kako je Bosna oduvijek bila katolička, i kako Vatikan ima pravo na cijelu Bosnu. Razlika između zapadnohercegovačkih ustaša i ovih naših "dobrih Hrvata" je sljedeća. Ovi prvi žele odvojiti dio Bosne i pripojiti se Hrvatskoj, i to su klasični ustaški seljaci, ali ovi drugi, prefinjenim metodama, žele ostvariti pravo na cijelu Bosnu, pa tako se ulizuju u zadnjicu Bošnjacima pričom o Srednjovjekovnoj Bosni, ali ne zaboravljaju plasirati laži o katoličanstvo bosanskih vladara. Eh, sad mi vi recite koji od njih su opasniji! Sa seljacima je lahko, ali ovi koji su se zavukli u institucije, kao što je ANUBiH, oni su najveći problem!
Pjevaj Vinko http://youtu.be/HjJPGivo_Gc
Bio bi red da i on ode.
jel i on dozivotno tu ?
Nego sta ! ;)
eh svasta.. pa gdje je demokratija ? :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
...kad razgrnemo sav celofan sjajnih fraza i bogougodnih izjava dolazimo do suštine...a to je crkveno-politička poruka vatikana da hrvati/katolici neće preputsiti i napustiti bosnu, a bogami i hercegovinu...znači, analogno zidanju vjerskih objekata čija je primarna svrha obilježavanje prostora.
...krmetinu, jarane.
...mnogo si neurozan...kuliraj...
Ma jebi ti to... Jebes katolicku crkvu, vatikan, pravoslavnu crkvu, jebes sve vjerske institucije, sami lopovi manipulatori i monstrumi ! Ps : ja sam iz katolicke i pravoslavne familije
Institucija je soton !
...gle...jel nam se to ignacio loyola logirao na klix?
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Vaha za selektora BiH!
Cera-Vidis kako katolici paze svoje radnike?!A sta sam ja dobio?!