BiH
16

ViK od Vlade KS traži 10 miliona KM za 2017. za rekonstrukciju najugroženijih cjevovoda

Klix.ba
Uprava KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo i Operativni štab te kompanije danas su održali vanredni sastanak, kako bi razmotrili mogućnosti rješenja za novonastalu situaciju i sve učestalije probleme na vodovodnoj mreži.

"Uprava preduzeća KJKP ViK Sarajevo jednoglasno je donijela zaključak da traži od Vlade KS, a putem resornog Ministarstva, obezbjeđivanje 10 miliona KM sredstava u Budžetu KS za rekonstrukciju najurgentnijih i najugroženijih cjevovoda na kojem su detektovani veliki gubici i veliki broj kvarova, koji bi se realizovali tokom 2017. godine, a sve u cilju normalizacije vodosnabdijevanja", navode iz tog preduzeća.

Osim toga zadužuju se izvršni direktori da dodatnom preraspodjelom ljudskih resursa u svojim pogonima i sektorima obezbijede što veći broj stručnih ekipa za popravku kvarova u cilju privremene normalizacije dnevnog vodosnabdijevanja.

Sve dnevne izvještaje dužni su dostavljati direktoru preduzeća, koji će informaciju dalje proslijediti resornom ministarstvu o poduzetim aktivnostima i stanju vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo

"Uprava preduzeća KJKP VIK Sarajevo će istrajati u svim svojim zaključcima, a sve u jednom cilju i interesu, a to je sistemsko rješavanje problema vodosnabdijevanja KS na opšte zadovoljstvo svih naših potrošača. Zadužuje se izvršni direktor pogona Vodovod da obezbijedi dodatne prijedloge za poboljšanje tj. što efikasnije rješavanje problema kod potrošača, a sve u skladu sa Pravilnikom o Zaštiti na radu uposlenika Pogona Vodovod", navodi se u saopćenju ViK-a.