BiH
0

ViK: Apelujemo na građane da vodu koriste što racionalnije

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo istaknuli su da je stanje u hidrološkom smislu veoma loše, da su podzemne akumulacije u konstantnom padu, te da se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vršit će se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj Polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko Brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno Brdo.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži 1.10.2015. u terminu od 09:00 do 16:00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju ulica : Sarač Ismailova, Jukićeva, Veliki kačanik, Fra Anđela Kneževića, Senada Poturka, Senčija, Gaj brdo, Mihaljevska, Andreja Andrejevića, IX Transfezale, Prijedorska, Hendina, Nova cesta, Vrbovska i Sedrenik.

Iz ViK-a apeluju na građane da što racionalnije koriste vodu kako bi se osigurale dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje.