Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Smrt fašizmu drugovi!
@gurabijaa ja stvarno mrzim fašizam
@fbUser1591809609 I tebi sine, i tebi!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Smrt fašizmu!
SMRT FAŠIZMU I KOMUNIZMU SMRT SRBOSLAVIJI I BRAVARU TITU ŽIVIO MUSTAFA
inace sdp u Novom Gradu ima 10% glasača
Trla baba lan, da joj prođe dan
Na smetljište istorije sa njim i sličnima!
Enes Durmišević zaključio je kako za Mustafu Busuladžića nema bojazni, jer, prema njegovim riječima, za njega se već pobrinuo Stvoritelj. “Ja se brinem za nas i za duh bošnjačke inteligencije. Kada se govori protiv Mustafe Busuladžića, zapravo se govori protiv muslimana i Bošnjaka.”
Ne kontam ovo ako ima imalo dileme oko toga kakva je licnost neko bio treba ga odmah kao opciju iskljucit, jer ako ce to nekome izazvat negativan osjecaj cemu to pogotovo sto kroz historiju imamo puno boljih licnosti. Imenovat skolu po upitnim karakterima je cisto preseravanje i uzimanje politickih poena a ovce uvijek nasjedu.
zašto škole i ulice moraju nositi ime po nekom čovjeku, događaju i datumu? zar se ne može naći inspiracija u prirodi, nauci, svemiru???
Beogradska brigada Kojovic, Magazinovic, Masic, Stojanovic... bljak… nikada vi necete promijenit ime Mustafe Busuladzica, NIKADA... a mi hocemo da se ukloni sve sto iole podsjeca na mrtvog bravara iz Sarajeva
Još samo da nam je tog Busuladžića riješiti i da živimo u rahatluku, ljepoti i izobilju
pa ko je dao ine ako su svi protiv?
Mustafa Busuladžić bio bošnjački pisac, prevodilac, publicist i poliglot koji je govorio pet stranih jezika, kao i antifašist i antikomunist. Mustafa Busuladžić kažnjen je smrtnom kaznom u maju 1945. godine. Sudbonosna inkriminacija koja ga je odvela u smrt bila je knjiga Muslimani u sovjetskoj Rusiji. Da je tu knjigu napisao i štampao 1949. ili 1950. godine, poslije sukoba Staljina i Tita, možda bi dobio nagradu ZAVNOBiH-a, ako ne i AVNOJ-a.
@antibiotik haj sve, ali antifasist. Kako to antifasist a u toku drugog svijetskog rata pise protiv jevreja? Preteca SDA profitera, zinula zicagu na jevrejske ducane, pa bi se i sa crnim djavolom udruzio da profitira. Dalje, od knjiga napisao dvije: Muslimani u Rusiji i muslimani u Jugoslaviji il tako nesto... Znaci bio osrednje piskaralo... Nisu ga trebali streljati, to je sve sto imam reci u odbranu tog covjeka, al daleko od toga da po njemu treba nazvati sokak, a kamoli skolu ili ulicu
Bravo vijecnici Novog Grada! Hvala vam, pogotovo radi smrada Konakovica. NiP - smradovi jedni! Kofrcili ste se na sjednici, a evo vidite kako se lijepo usaglasise u Novom Gradu. Sve je do stava, niste se trebali igrati odsutnih ljudi. Vi ste svoje lice pokazali - fasisticko. Smrt fasizmu!
Eto, to su dometi SDP-a: promjena naziva ulica. Ista priča kao sa SDA. Samo NiP predstavlja pravu alternativu!!!
hajd nesto pametno i od novogradskih vijecnika 👍🏾
Kako je moguce da su iz SDA glasali ZA? Jel vas stid Mustafe?
Bošnjački antifašizam :D :D
dati ime školi Seka i Braco , i rješen problem