{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona

F
7.5.2015. u 08:12
0
8
Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona
0
Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.
To ministarstvo sačinilo je izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH kojim bi bile ispoštovane preporuke Moneyval komiteta.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga programa rada Vijeća ministara BiH za 2015. godinu.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Informacija o obavezama BiH po stupanju na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropskih zajednica i njihovih država članica, s jedne strane, i BiH, s druge strane - u skladu s glavom X - Institucionalne, opće i završne odredbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Planirano je i razmatranje Informacije o stanju u vezi s rješavanjem smještaja institucija BiH, kao i raspisivanje javnih oglasa za izbor i imenovanja u institucijama BiH iz nadležnosti Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Prijedlog strategije za borbu protiv korupcije (2015. - 2019.) i Prijedlog akcionog plana za provođenje strategije za borbu protiv korupcije (2015. - 2019.).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: