BiH
0

Vijeće ministara BiH danas o nekoliko međunarodnih sporazuma

FENA
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi se trebalo izjasniti o zaključivanju nekoliko međunarodnih sporazuma i memoranduma.

Na dnevnom redu je i Informacija o prijedlogu za pokretanje pristupanja BiH programu Evropske unije "Zdravlje za razvoj" te Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar-februar 2015. godine.

Ministri bi trebali dati svoj stav i o Informaciji o aktivnostima na izradi Nacionalnog programa ekonomskih reformi BiH za 2015. godinu te o Izvještaju o stanju u oblasti trgovine ljudima u BiH za prethodnu godinu.

Bit će razmatrani i prijedlozi za poboljšanje poslovnog okruženja u BiH na prijedlog Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH kao i Prijedlog pravilnika o provođenju Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Predloženo je i razmatranje odluke o imenovanju delegacije BiH pri Komitetu eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti te odluke o uspostavljanju Radne grupe za izradu Prijedloga strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma za 2015.-2020. godinu.