{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH danas o nekoliko međunarodnih sporazuma

F
FENA
23.4.2015. u 07:59
0
3
Vijeće ministara BiH danas o nekoliko međunarodnih sporazuma
0
Vijeće ministara BiH danas o nekoliko međunarodnih sporazuma
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi se trebalo izjasniti o zaključivanju nekoliko međunarodnih sporazuma i memoranduma.
Na dnevnom redu je i Informacija o prijedlogu za pokretanje pristupanja BiH programu Evropske unije "Zdravlje za razvoj" te Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar-februar 2015. godine.

Ministri bi trebali dati svoj stav i o Informaciji o aktivnostima na izradi Nacionalnog programa ekonomskih reformi BiH za 2015. godinu te o Izvještaju o stanju u oblasti trgovine ljudima u BiH za prethodnu godinu.

Bit će razmatrani i prijedlozi za poboljšanje poslovnog okruženja u BiH na prijedlog Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH kao i Prijedlog pravilnika o provođenju Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Predloženo je i razmatranje odluke o imenovanju delegacije BiH pri Komitetu eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti te odluke o uspostavljanju Radne grupe za izradu Prijedloga strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma za 2015.-2020. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: