{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH o ekonomskim reformama i izvršenju budžeta

F
10.6.2015. u 08:19
0
5
Vijeće ministara BiH o ekonomskim reformama i izvršenju budžeta
0
Vijeće ministara BiH o ekonomskim reformama i izvršenju budžeta
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati ekonomsku reformsku agendu za sve nivoe u BiH, te Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH od januara do marta 2015. godine.
Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt osnovnog ugovora između BiH i Islamske zajednice u BiH, Nacrt protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije, kao i Nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Gruzije o međunarodnom cestovnom prijevozu.

Također, planirano je da bude razmatran Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma između Državne uprave za turizam Narodne Republike Kine i zemalja centralne i istočne Evrope o uspostavljanju Saveza za unapređenje turizma između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, te Nacrt odluke o ratifikaciji Nota sporazuma - razmjena nota između Vijeća ministara BiH i Vlade Japana o realizaciji grant pomoći Vlade Japana BiH za 2014.

Osim toga, pred Vijećem ministara trebao bi se naći Prijedlog odluke o raspoređivanju prihoda ostvarenih po osnovu pružanja usluga u zračnoj plovidbi (rutne naknade) u zračnom prostoru BiH za 2015., Informacija o problematici smještaja institucija BiH, Informacija o zaslužnim sportistima BiH i sportistima internacionalnog razreda, Informacija o prijedlogu za pokretanje pristupanja BiH programu Evropske unije "Zdravlje za razvoj", te Informacija o provedbi Aneksa E Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: