{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH o ekonomskim reformama i izvršenju budžeta

F
10.6.2015. u 08:19
0
5
Vijeće ministara BiH o ekonomskim reformama i izvršenju budžeta
0
Vijeće ministara BiH o ekonomskim reformama i izvršenju budžeta
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati ekonomsku reformsku agendu za sve nivoe u BiH, te Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH od januara do marta 2015. godine.
Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt osnovnog ugovora između BiH i Islamske zajednice u BiH, Nacrt protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije, kao i Nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Gruzije o međunarodnom cestovnom prijevozu.

Također, planirano je da bude razmatran Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma između Državne uprave za turizam Narodne Republike Kine i zemalja centralne i istočne Evrope o uspostavljanju Saveza za unapređenje turizma između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, te Nacrt odluke o ratifikaciji Nota sporazuma - razmjena nota između Vijeća ministara BiH i Vlade Japana o realizaciji grant pomoći Vlade Japana BiH za 2014.

Osim toga, pred Vijećem ministara trebao bi se naći Prijedlog odluke o raspoređivanju prihoda ostvarenih po osnovu pružanja usluga u zračnoj plovidbi (rutne naknade) u zračnom prostoru BiH za 2015., Informacija o problematici smještaja institucija BiH, Informacija o zaslužnim sportistima BiH i sportistima internacionalnog razreda, Informacija o prijedlogu za pokretanje pristupanja BiH programu Evropske unije "Zdravlje za razvoj", te Informacija o provedbi Aneksa E Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: