{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH danas razmatra Nacrt budžeta za 2015. godinu

F
29.4.2015. u 08:55
2
5
Vijeće ministara BiH danas razmatra Nacrt budžeta za 2015. godinu
2
Vijeće ministara BiH danas razmatra Nacrt budžeta za 2015. godinu
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2015. godinu.
Predlagač budžeta je Ministarstvo finansija i trezora, a ministar Vjekoslav Bevanda ranije je najavio da bi budžet trebao biti usvojen do kraja ovog mjeseca.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić još je na prvom radno-konsultativnom sastanku s novoizabranim ministrima kazao da je usvajanje državnog budžeta jedno od najvažnijih zadataka novog saziva Vijeća ministara.

Zvizdić je jučer nakon vanredne sjednice Vijeća ministara BiH iskazao jasnu opredijeljenost za poboljšanje i unapređenje finansijske, materijalne, administrativne i kadrovske strukture svih tijela za borbu protiv korupcije.

Takva opredijeljenost potvrđena je odlukom da su u ovogodišnjem budžetu predviđena povećanja izdvajanja za Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) oko četiri miliona KM, za Tužilaštvo BiH za milion KM, a za Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA) za tri miliona KM.

"Povećat ćemo budžete institucija kako bi ih osposobili da budu što efikasniji u borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala", kazao je Zvizdić.

Na dnevnom redu sjednice još je i Nacrt dopune Sporazuma o finansiranju o programu prekogranične saradnje BiH-Crna Gora u okviru IPA komponente prekogranična saradnja za 2011. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: