{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH o korištenju IPA sredstava za period 2014.-2020.

F
6.11.2013. u 08:04
1
4
Vijeće ministara BiH o korištenju IPA sredstava za period 2014.-2020.
1
Vijeće ministara BiH o korištenju IPA sredstava za period 2014.-2020.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana danas u Sarajevu na kojoj će se razmatrati, između ostalog, Informacija o pripremi uslova za korištenje novog instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije za period 2014. – 2020. godine.
Ministarstvo finansija i trezora BiH predlagač je Nacrta sporazuma o finansiranju između BiH i Evropske komisije u vezi s višekorisničkim programom za TEMPUS 2013 u sklopu Instrumenta pretpristupne pomoći, s Osnovama za zaključivanje Sporazuma, koji je uvršten u dnevni red sutrašnje sjednice Vijeća ministara BiH.

Ministri bi na sjednici trebali razmatrati i Prijedlog odluke o usvajanju Strategije za upravljanje radioaktivnim otpadom u BiH, kao i Prijedlog odluke o odobravanju Projekta rekonstrukcije objekta u ulici Maršala Tita 9a za smještaj institucija BiH, koji će se uvrstiti u Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za 2013. i 2014. godinu, ukupne vrijednosti 1.300.000 KM.

U dnevni red uvršteno je i nekoliko nacrta zakona među kojima su Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima, Nacrt zakona o javnim nabavkama i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli.

Također, na dnevnom redu naći će se i Nacrt osnova za pokretanje postupka za pristupanje Trećem dodatnom protokolu uz Evropsku konvenciju o ekstradiciji (CETS N.209).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: