{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o sudovima BiH

F
22.1.2014. u 07:54
1
0
Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o sudovima BiH
1
Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o sudovima BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bit će održana danas u Sarajevu, a na predloženom dnevnom redu su Nacrt zakona o sudovima BiH, Nacrt zakona o Tužilaštvu BiH, te Nacrt zakona o elektronskom dokumentu.
Također, na sjednici bi trebao biti razmatran Prijedlog programa rada Vijeća ministara BiH za 2014. i Nacrt osnova za zaključivanje Izmjene Sporazuma o grantu švedskog trust fonda - Projekt zaštite kvaliteta voda u BiH: Vodovod i kanalizacija Mostar, između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Osim toga, na dnevnom redu je i Nacrt osnova za vođenje pregovora za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju Institucionalnog okvira Inicijative za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa u Jugoistočnoj Evropi između Vijeća ministara BiH i vlada Albanije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, i Turske, te Nacrt osnova za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju o pristupanju "e-trace" internet aplikaciji za praćenje vatrenog oružja.

Vijeće ministara BiH bi se trebalo očitovati i o Informaciji o tranziciji vojnog personala i implementaciji Programa NATO-a "Perspektiva" za BiH za period od 1. januara do 31. decembra 2013., Informaciji o stranim ulaganjima u BiH - stanje i poslovni ambijent, kao i o Izvještaju o realizaciji aktivnosti definiranih Mapom puta u okviru pregovora za pristupanje BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: