|

Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o sudovima BiH

Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o sudovima BiH
1
F
FENA
22.1.2014. u 07:54
0
komentara
1

dijeljenja
Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o sudovima BiH Foto: Arhiv/Klix.ba
Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bit će održana danas u Sarajevu, a na predloženom dnevnom redu su Nacrt zakona o sudovima BiH, Nacrt zakona o Tužilaštvu BiH, te Nacrt zakona o elektronskom dokumentu.
Također, na sjednici bi trebao biti razmatran Prijedlog programa rada Vijeća ministara BiH za 2014. i Nacrt osnova za zaključivanje Izmjene Sporazuma o grantu švedskog trust fonda - Projekt zaštite kvaliteta voda u BiH: Vodovod i kanalizacija Mostar, između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Osim toga, na dnevnom redu je i Nacrt osnova za vođenje pregovora za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju Institucionalnog okvira Inicijative za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa u Jugoistočnoj Evropi između Vijeća ministara BiH i vlada Albanije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, i Turske, te Nacrt osnova za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju o pristupanju "e-trace" internet aplikaciji za praćenje vatrenog oružja.

Vijeće ministara BiH bi se trebalo očitovati i o Informaciji o tranziciji vojnog personala i implementaciji Programa NATO-a "Perspektiva" za BiH za period od 1. januara do 31. decembra 2013., Informaciji o stranim ulaganjima u BiH - stanje i poslovni ambijent, kao i o Izvještaju o realizaciji aktivnosti definiranih Mapom puta u okviru pregovora za pristupanje BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.