{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o sudovima BiH

F
22.1.2014. u 07:54
1
0
Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o sudovima BiH
1
Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o sudovima BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bit će održana danas u Sarajevu, a na predloženom dnevnom redu su Nacrt zakona o sudovima BiH, Nacrt zakona o Tužilaštvu BiH, te Nacrt zakona o elektronskom dokumentu.
Također, na sjednici bi trebao biti razmatran Prijedlog programa rada Vijeća ministara BiH za 2014. i Nacrt osnova za zaključivanje Izmjene Sporazuma o grantu švedskog trust fonda - Projekt zaštite kvaliteta voda u BiH: Vodovod i kanalizacija Mostar, između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Osim toga, na dnevnom redu je i Nacrt osnova za vođenje pregovora za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju Institucionalnog okvira Inicijative za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa u Jugoistočnoj Evropi između Vijeća ministara BiH i vlada Albanije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, i Turske, te Nacrt osnova za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju o pristupanju "e-trace" internet aplikaciji za praćenje vatrenog oružja.

Vijeće ministara BiH bi se trebalo očitovati i o Informaciji o tranziciji vojnog personala i implementaciji Programa NATO-a "Perspektiva" za BiH za period od 1. januara do 31. decembra 2013., Informaciji o stranim ulaganjima u BiH - stanje i poslovni ambijent, kao i o Izvještaju o realizaciji aktivnosti definiranih Mapom puta u okviru pregovora za pristupanje BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: