|

Vijeće ministara BiH o izmjenama Zakona o pomilovanju

Vijeće ministara BiH o izmjenama Zakona o pomilovanju
1
F
FENA
11.12.2013. u 08:00
5
komentara
1

dijeljenja
Vijeće ministara BiH o izmjenama Zakona o pomilovanju Foto: Klix.ba
Vijeće ministara BiH danas bi trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjenama Zakona Bosne i Hercegovine o pomilovanju te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.
Predviđeno je i razmatranje izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-septembar 2013. godine.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o usvajanju Okvirne prometne politike Bosne i Hercegovine za period od 2013. do 2020. godine, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o izvršenju Okvirnog zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u BiH kao i Informacija o izvršenju Okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH.

Između ostalog, predviđeno je i razmatranje Informacije o implementaciji Aneksa "C" Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o realizaciji aktivnosti iz dokumenta "Akcioni plan za prevazilaženje posljedica pristupanja Republike Hrvatske Evropskoj uniji" i Izvještaj za treći kvartal 2013. godine o stanju provedbe aktivnosti iz dokumenta "Akcioni plan za prevazilaženje posljedica pristupanja Republike Hrvatske Evropskoj uniji"; Informaciju o smanjenju državnog paketa IPA 2013 i zaustavljanju daljnjih aktivnosti u vezi s pripremom IPA II (2014-2020) kao i Informaciju o fiskalnoj održivosti BiH.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...