BiH
3

Vijeće ministara BiH danas o izmjenama Zakona o pomilovanju

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH danas bi trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona Bosne i Hercegovine o pomilovanju, čiji je predlagač Ministarstvo pravde.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o upotrebi dijela sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije BiH za finansiranje druge "B“ faze projekta digitalizacije mikrovalnih veza javnih radiotelevizijskih servisa BiH.

Između ostalog, trebala bi biti razmatrana Informacija o efektima digitalizacije sukcesije arhiva bivše SFRJ.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o pripremi uslova za korištenje novog instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije za 2014. - 2020.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o primjeni tarifnih kvota Carinske tarife BiH za 2013., od 1. januara do 15. oktobra 2013. godine, kao i Analizu vanjskotrgovinske razmjene BiH za januar -septembar 2013. godine.

Predviđeno je i razmatranje prijedloga mišljenja na Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Službenom glasilu BiH te prijedloga mišljenja na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.