{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara o Nacrtu budžeta institucija BiH

F
8.10.2013. u 08:36
2
6
Vijeće ministara o Nacrtu budžeta institucija BiH
2
Vijeće ministara o Nacrtu budžeta institucija BiH
Sjednica Vijeća ministara (Foto: Klix.ba)
Vijeće ministara BiH danas bi trebalo da razmatra Nacrt dokumenta Okvirnog budžeta institucija Bosne i Hercegovine za period od 2014 - 2016. godine, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.
Bit će razmatrani i Nacrt zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH; Nacrt zakona o javnim nabavkama; Nacrt zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti kao i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o zaštiti tajnih podataka.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o poduzetim aktivnostima, a vezano za izradu studije „Gašenje šumskih požara u BiH“ kao i Informacija o šumskim požarima u BiH u periodu 31. jula do 27. augusta 2013. godine, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnost.

Predviđeno je razmatranje Prijedloga odluke o Politici sektora telekomunikacija BiH za period 2013. – 2017. godine; kao i Prijedloga odluke o imenovanju članova Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari-Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o aplikaciji pred Evropskim sudom za ljudska prava „Ilijaz Pilav protiv BiH“.

Između ostalog, na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Zahtjev za dostavu izvještaja zbog neprovođenja odluka Ustavnog suda BiH, kao i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu između Češke Izvozne banke i BiH za projekt „Koridor Vc poddionica Zvirovići-Kravice-Bijača“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: