BiH
3

Vijeće ministara BiH zasjeda danas u Sarajevu

FENA
Sjednica Vijeća ministara (Foto: Klix.ba)
Sjednica Vijeća ministara (Foto: Klix.ba)
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ministarstvo pravde.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o zaduženju nadležnog ili izvornog organa i organa nadležnog za personalizaciju i vođenje evidencija u vezi s personalizacijom, tehničkom obradom i vođenjem evidencija o pograničnim propusnicama, i Prijedlog pravilnika o cijeni pograničnih propusnica.

Predviđeno je razmatranje Prijedloga odluke o novčanoj naknadi članova popisnih ureda Agencije za statistiku BiH, Brčko Distrikta BiH i entitetskih zavoda za statistiku za pripremu, koordinaciju i nadgledanje provođenja propisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o posebnim uslovima za uvoz određene hrane iz određenih zemalja zbog rizika od kontaminiranosti aflatoksinima; Izvještaj o realiziranju projekata elektrificiranja objekata/lokacija povratka; Peti izvještaj o realizaciji Mape puta s ciljem stvaranja uslova za izvoz proizvoda životinjskog i biljnog porijekla kao i Prijedlog strategije za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH (2013. - 2016. godina).