{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH o institucijama kulture i presudi Sejdić i Finci

F
18.12.2013. u 08:02
4
5
Vijeće ministara BiH o institucijama kulture i presudi Sejdić i Finci
4
Vijeće ministara BiH o institucijama kulture i presudi Sejdić i Finci
Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici će razmatrati Informaciju o zahtjevu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za rješavanje statusa javnih ustanova u oblasti kulture.
Na dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog odluke o dodjeli sredstava za "Sufinansiranje projekata institucija kulture u Bosni i Hercegovini“ za 2013. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova BiH

Vijeće ministara će razmatrati i Informaciju o privremenoj rezoluciji Komiteta ministara Vijeća Evrope u vezi s izvršenjem presude "Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine“, čiji je predlagač Ured zastupnika Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Na obimnom dnevnom redu je i Nacrt sporazuma o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije glede prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć za 2013. godinu, s osnovama za zaključivanje, kao i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine, Evropske investicijske banke i Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne – distribucija električne energije u BiH/A.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: