BiH
3

Vijeće ministara BiH danas o smjeni kadra SDS-a

FENA
Vijeće ministara BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vijeće ministara BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Sarajevu je za danas najavljena 66. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

U predloženom obimnom dnevnom redu su nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija BiH za period 2014 - 2016. godine, kao i Nacrt zakona o javnim nabavkama, čiji je predlagač Agencija za javne nabavke BiH. Amandmane na Nacrt ovog zakona predlaže Ministarstvo odbrane.

Nacrt zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, koji predlaže Ministarstvo sigurnosti, također je u najavljenom dnevno redu, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Bosne i Hercegovine te Nacrt zakona o izmjenama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje.

Pred članovima Vijeća ministara trebalo bi da bude također inicijativa Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za potrebom rekonstrukcije Vijeća ministara BiH (smjena ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, zamjenika ministra odbrane i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice).

Među brojnim drugim tačkama dnevnog reda, predložen je i zaključak o davanju saglasnosti Sparkasse Bank d.d. Bosna i Hercegovina za kreditno zaduženje kod Razvojne banke Vijeća Evrope za djelimično finansiranje investicija vezanih za kreiranje poslova u sektoru malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Informacija o razlozima i mogućim posljedicama otkazivanja projekata IPA-e u oblasti poljoprivrede također je u najavi za ovu sjednicu.

Pred članovima Vijeća ministara trebalo bi da bude i rang lista s imenima 14 kandidata za članove Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH, kao i prijedlog za imenovanje članova Komisije za provedbu konkursne procedure za imenovanje članova Uprave Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi - BHANSA.