{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće Evrope traži od BiH da se formira vlast

S
6.10.2011. u 20:42
0
18
Vijeće Evrope traži od BiH da se formira vlast
0
Vijeće Evrope traži od BiH da se formira vlast
Vijeće Evrope
Parlamentarna skupština Vijeća Evrope usvojila je danas rezoluciju o političkoj situaciji na Balkanu u kojoj se pozivaju politički akteri BiH da što prije formiraju vlast na državnom nivou, te da se implementira presuda "Sejdić i Finci" Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je Srni Milica Marković, član delegacije Parlametna BiH pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.
"Tokom diskusije o političkoj situaciji na Balkanu ukazala sam da se situacija u BiH ne može dovoditi u vezu sa sjevernim Kosovom gdje postoje fizički sukobi sa ljudskim žrtvama. BiH se s tim ne može porediti kao država koja ima političke i konceptualne probleme", rekla je Markovićeva.

Ona je naglasila da je tokom rasprave u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope ukazala na činjenicu da će Parlament BiH 10. oktobra imenovati grupu koja će imati zadatak da pripremi promjene Ustava BiH u dijelu koji se odnosi na implementaciju presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci".

Markovićeva je napomenula da je izvjestilac Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope izrazio zadovoljstvo što će to biti učinjeno.

"Ova rezolucija, u svakom slučaju, predstavlja uvertiru za izvještaj Monitoring tima koji će biti razmatran u januaru 2012. godine", dodala je ona.

Delegaciju Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope čine Milica Marković, Borjana Krišto, Saša Magazinović, Mladen Bosić, Ismeta Dervoz, Nermina Kapetanović, Boško Tomić i Krunoslav Vrdoljak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: