Komentari (198)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja sam za to da nam ne treba ni jedan predsjednik, jer od ova 3 nema nitko koristi osim njih sami.
Podnesena tužba protiv Željka Komšića zbog narušavanja ustavnog poretka BiH, negiranja načela konstitutivnosti, izazivanja rasne netrpeljivosti.
Ovdje se često mnogi pozivaju na SAD, njihovu demokraciju i tkz građanski izborni sistem. Evo što bi se, ako bi Srbi pristali na to, dogodilo u BiH. Srazmjerno broju elektorata, američki izborni sistem, Srbi bi uvijek imali predsjednika države, a zajedno sa Hrvatima u državnom Domu naroda, nazovimo ga američki-Senat, dvotrećinsku većinu. Pa onda građani, hoćemo li građansku?
Zaboravio sam napomenuti, u ovom slučaju ne bi bilo konstutitivnih naroda niti entitniteta. Samo RBiH, jedinstven teritorij i njeni građani. Samo podjela po broju elektorata po američkom principu. Hoćemo li?
Dobro je da još nije došlo do Badinterove komisije 😂. Za početak da otvore diskusiju da li se radi o etničkim ili nacionalnim predznacima 😂 Sve je ovo gubljenje vremena ako domoroci nisu u stanju ili ne zele sebi da organizuju drazvu. Treba krenuti od jednostavnih načela npr. Bosni i Hercegovina treba da postoji, pa dalje ...
Srbi u pc provode unitarističko fašističku tvorevinu kao i Hrvati gdje su većina, a napadaju Bošnjake da su za nekakvu unitarnu (niđe veze) BiH. Lopov kaže držite lopova
U bilo kojoj varijanti narodu će biti samo gore. Lopovi su na vlasti i kradu li kradu a narod je glup da izabere druge. Osnovni princip demokratije je da uvijek mijenjaš one na vlasti ako ne rade dobro. A ovi ništa ne rade godinama.
Covic se bori za konstitutivnist hrvata, ali samo u Federaciji, dok je RS otpisao i tamo mu je ok da su konstitutivni hrvati oni koje Dodik postavi. Ukratko, RS za njega nije interesna sfera i tamo je hrvatski narod ostavljen na cjedilu
Ne radi se tu o konstitutivnosti nego odcjepljenju. Konstitutivnos i izborni zakon su za neprijatelje Bosne samo stepenice do prizeljkivanog konacnogg razbijanja drzave. To jos ne vide samo oni koji ne zele da vide.
Bice kasnije Cuveni Neumski Sporazum ili CNS skraceno.
Sad će biti ića I pića, a dogovora ni na vidiku. A sta bismo, narod časti, uživajmo u još jednoj političkoj farsi pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice.
AKO U SRBIJI I HRVATSKOJ NEMA DISKRIMINACIJE KAO STO GOVORE milanovic i vucic ONDA HAJDE DA UZMEMO JEDAN OD TA DVA DRZAVNA SISTEMA/UREDZENJA.------- SVE POCINJE SA 1 PREDSJEDNIKOM ...........
Vrati stvari na početak t.j. kraj rata što je tko držao vojno to je njegova republika, tek onda se može prihvatiti i stav Venecijanske komisije i mirna Bi H.
Ja sam samo za jednog predsjednika, uopste me ne interesuje koje vjere Evo bili su iz reda 3 naroda pa ista govna nam bila Treba narod da shvati da je ovo zbog politučara a ne zbog naroda Nema više bratstva i jedinstva Samo ko napravi ekonomiju dobio je i narod
Ko nema na celu istetovirano da je srbin, hrvat ili bosnjak ne treba mu se priznati da je konstitutivan. Dabogda vam kosti truhle prije nego umrete svi koji se zalazete za taj princip nacisticki kod kuce a kad odete van bilo gdje hocete da vas se postuje kao covjeka. Dobro vas je Tito nazvao, domaci izdajnici.
PRIJEDLOG EVROPE I HDZ TJ. VENECIJANSKE KOMISIJE I HDZ-a JE KAO PRIJEDLOG DA LI HOCEMO U EVROPU ILI U NDH. Neki medzunarodni faktori kao Palmer kao da ne vide razliku.
Samo GRAĐANSKA Bosna i Hercegovina. Izborni zakon MORA da imprementira presude iz Strazbura, ukinuti "dvije škole pod jednim krovom" i što je još važno. ELEKTRONSKO glasanje. NEM Čovićevih legalnih, legitimnih i ko zna kakvih ? još??Nema nacionalističkih torova, čobana predvodnika i sastančenja u kafanama, restoranima, moru, planinama. SAMO je JEDNO mjesto za razgovor. Sarajevo, skupštinske klupe.
Treba preispitat kako je Hr primljena u Eu i Nato.Greskom vjerovatno.Cijela Eu vidi sta rade i kako nastavljaju politikom franjevista suskivista bobanovista.Al nemaju vise oni snage nizasta.Mislim saka jada adezejaca.Hrvati su nase komsije i dobri ljudi a ove ljusture politicke nisu ni za satorskog sijela sa dodonom i harmonikom dugmetarom