Rad radi u punom kapacitetu
0

FOTO / Večeras će radi čišćenja biti blokirano pet ulica u Sarajevu

Piše: N. Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Radnici Rada u punom kapacitetu i danas čiste ulice Sarajeva. Glasnogovornik preduzeća Rad Ahmed Đipa rekao je za naš portal da će im danas fokus biti nekoliko naselja.
Snijeg se odlaže u rijeku Miljacku (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Snijeg se odlaže u rijeku Miljacku (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
"Radit ćemo na potezu Kovačići-Cicin Han-Širokača, zatim Breka-Podhrastovi, Kovači, Dalmatinska-Mejtaš, Bistrik-Hrid-Mahmutovac, Vraca-Hrasno Brdo, Pofalići, Velešići, Dobrinja i Alipašino Polje", kaže Đipa.

Smeće će danas u svim općinama Kantona odvoziti 24 kamiona Rada, i to s mjesta do kojih je moguće doći, dok će tokom noći taj posao obavljati pet kamiona.

Đipa je obavijestio i da će večeras od 22 sata do šest sati ujutro za saobraćaj biti zatvorene ulice u centru i starom dijelu grada: Zelenih beretki, Branilaca grada, Obala Kulina bana, Mula Mustafe Bašeskije i Silvija Strahimira Kranjčevića.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
"Ovom prilikom želimo pozvati vlasnike čiji su automobili parkirani u tim ulicama da prisustvuju izmještanju njihovih vozila koja će biti premještena u neposrednu blizinu, kako nam ne bi smetala tokom čišćenja. U tim ulicama najveći broj auta parkiran je propisno, u žutoj traci, međutim, ni vlasnici onih vozila koja su nepropisno parkirana neće biti kažnjeni zbog vanredne situacije, samo bi bilo dobro da budu tu kada budemo premještali vozila", rekao je Đipa.

On je dodao da kamioni Rada svakodnevno voze snijeg sa ulica i odlažu ga u rijeku Miljacku te da je to veliki posao i kamen spoticanja u čišćenju ulica.