Očišćeni uži dijelovi Sarajeva
0

KJKP Rad apeluje na građane da ne parkiraju vozila na ulicama

Sarajevo-x.com
Ulica Ferhadija (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Ulica Ferhadija (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Snijeg sa ulica četiri gradske općine u Sarajevu je skoro u potpunosti očišćen, a ekipe Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad su konstantno na terenu, kaže Ahmed Đipa, glasnogovornik Rada.

Kako je rekao za Sarajevo-x.com, na terenu su trenutno 53 ekipe sa specijalnim vozilima za čišćenje snijega, a na onim javnim površima gdje vozila ne mogu pristupiti, 200 radnika ručno uklanja snijeg.

"U našoj zimskoj službi kažu da je snijeg na ulicama prvog i drugog prioriteta u četiri gradske općine očišćen skoro do asfalta. Moram napomenuti da Rad ne čisti snijeg u onim općinama u Kantonu Sarajevo koje ne spadaju u gradske, to rade privatne firme. Mi smo u stalnom kontaktu sa GRAS-om, oni kažu da nisu imali nikakvih problema i da se njihova vozila mogu bez problema kretati, što je i nama pokazatelj da su ulice očišćene", rekao je Đipa.

Ekipe rada će u toku dana čistiti snijeg na ulicama trećeg i četvrtog prioriteta, gdje je obično na trotoarima i uz ulice parkiran veliki broj vozila, što često onemogućava uposlenicima KJKP Rad da obave svoj posao. Iz ovog preduzeća apeluju da vozači sklone vozila sa ceste, kako bi završili posao.

"Kada su u pitanju ulice prvog i drugog prioriteta mi ponekad zovemo policiju i pauk-službu da uklone vozila, ali kada bismo to radili u padinskim dijelovima grada, to bi onda bio obiman posao i nikad ga ne bismo završili. Zbog toga apelujemo na građane da ne parkiraju vozila na mjestima gdje nam onemogućavaju da završimo posao", rekao je Đipa.