{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vatikanska delegacija vrlo zadovoljna susretima u Sarajevu

3.3.2015. u 16:31
0
12
Vatikanska delegacija vrlo zadovoljna susretima u Sarajevu
0
Četveročlana vatikanska delegacija, koja je 1. marta 2015. stigla u Sarajevo, vrlo je zadovoljna susretima, razgovorima i s onim što su vidjeli tokom svog boravka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Pripremajući pohod pape Franje, predviđen za 6. juni 2015., imali su priliku razgovarati s najvišim crkvenim predstavnicima kao i s predstavnicima vlasti, a posebnu pažnju posvetili su razgovoru sa svojim kolegama iz sigurnosnih službi na svim nivoima. Obišli su i sva mjesta koja su predložena za pohod pape Franje.

Voditelj vatikanske delegacije Giani izrazio je zadovoljstvo duhom saradnje svih s kojima se susreo i zahvalio svojim kolegama iz sigurnosnih službi u BiH za spremnost na izmjenu informacija i otvorenost za dolazak pape Franje.

Istaknuo je da maksimalno treba favorizirati dolazak vjernika koji žele doći u Sarajevo, 6. juna na susret s papom Franjom. Kazao je i da ne postoji nikakva prijetnja papi Franji ili Svetoj Stolici, osim određenih saznanja o prijetnji iz IDIL-a, saopćila je Katolička tiskovna agencija (KTA).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: