{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papa Franjo dolazi u Sarajevo 6. juna

Klix.ba
1.2.2015. u 13:05
1.197
432
Papa Franjo dolazi u Sarajevo 6. juna
1.197
Papa Franjo dolazi u Sarajevo 6. juna
Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, 6. juna ove godine posjetit će Sarajevo. Objavio je to danas vjernicima okupljenima na Trgu Sv. Petra u Vatikanu.
"Draga braćo i sestre, želio bih vam najaviti da ću u subotu, 6. juna, ako bude Božija volja, posjetiti Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine", kazao je papa.

Kako je najavljeno, papa želi ojačati napore u osnaživanju bratskih odnosa u našoj zemlji koja je do prije dvije decenije bila pogođena ratom.

"Već odsad vas molim da se molite kako bi moja posjeta tim dragim ljudima bila ohrabrenje katoličkoj omladini, donijela plodove dobra i doprinijela bratstvu i miru", rekao je papa Franjo.

Ovu informaciju objavile su agencije, dodajući da je papa i prošle godine u junu htio doći, ali je tadašnja posjeta odgođena iz sigurnosnih razloga.

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto najavio je konferenciju za medije koja će se održati u ponedjeljak, 2. februara 2015. u 9:30 sati u Apostolskoj nuncijaturi u Sarajevu, ulica Pehlivanuša 9. Apostolski nuncij Pezzuto i nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić tom će prilikom govoriti o predstojećem pohodu pape Franje Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Katoličke tiskovne agencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: