{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanić: Sigurnost pape Franje će biti na visokom nivou

F
FENA
25.5.2015. u 17:03
86
95
Ivanić: Sigurnost pape Franje će biti na visokom nivou
86
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić posjetio je danas štab Akcije "Mir vama Sarajevo 2015." i razgovarao sa članovima pododbora za sigurnost o toku priprema za posjetu poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje.
Ivanić je nakon posjete kazao novinarima da su se sve službe uključene u ovaj štab jako dobro pripremile za doček Svetog oca zbog čega je izrazio uvjerenje da će sve tokom posjete Pape kad je u pitanju sigurnost proći u najboljem redu.

"Također, život u Sarajevu odvijat će se normalno, bit će osiguran način da ljudi obavljaju svoje redovne aktivnosti", istaknuo je Ivanić dodajući da će sigurnost građana koji dolaze u Sarajevo biti na visokom nivou jer će ih osiguravati policija oba entiteta.

Ivanić je stava da BiH ima kvalitetne i profesionalne ljude koji mogu odgovoriti ovom zadatku, kako bi posjeta pape Franje protekla u najboljem redu.

"Papa Franjo je narodni čovjek i poznaje život običnog čovjeka koji će, uvjeren sam, svojim univerzalnim porukama dati prostora BiH da se umjesto svađa i sukoba više razmišlja o kompromisima i dogovoru", zaključio je Ivanić.

Papa Franjo posjetit će Sarajevo 6. juna što će biti treći put da poglavar Rimokatoličke crkve dolazi u BiH. Ranije je papa Ivan Pavao II posjetio BiH u dva navrata, 1997. i 2003. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: