{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vasić: "ATV" se ponaša kao politička stranka

S
4.10.2010. u 00:14
0
4
Vasić: "ATV" se ponaša kao politička stranka
0
Vasić: "ATV" se ponaša kao politička stranka
Alternativna televizija (ATV) i neki drugi mediji ponašaju se kao politička stranka i time su ušli na teren SNSD-a, na kojem neće određivati pravila, izjavio je izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.
"`ATV` i neki drugi mediji, `BN televizija`, `Blic` počeli su se već odavno ponašati kao političke stranke. Time su ušli na naš teren, a na našem terenu mi određujemo pravila", rekao je Vasić novinarima u Izbornom štabu SNSD-a u Banjaluci.

Komentarišući zabranu novinarima ATV-a da izvještavaju iz izbornih štabova SNSD-a u Banjaluci, Vasić je rekao da "ova stranka ne ulazi na teren medija i da ne želi da popuje nikome kako će i šta objavljivati i raditi, zbog čega se ni oni ne mogu ponašati kao politička stranka".

Iz ATV-a ranije je saopšteno da je SNSD zabranio novinarima ove medijske kuće da izvještavaju iz izbornih štabova ove stranke. "Time ne samo što je grubo narušeno pravo novinara da neometano obavljaju svoju profesionalnu dužnost, nego je javnost uskraćena za objektivno i nepristrasno izvještavanje o izbornom procesu u RS i BiH", navodi se u saopštenju, koje je potpisala direktorka ATV-a Nataša Tešanović.

Udruženje "BH novinari" i Linija za pomoć novinara zatražili su od Centralne izborne komisije, Regulatorne agencije za komunikacije i Misije OEBS-a u BiH da intervenišu i ukinu zabranu SNSD-a prema novinarskoj ekipi ATV-a.

Redakcija "EuroBlica" osudila je ovakav potez SNSD-a kao najgrublje kršenje prava novinara u profesionalnom obavljanju posla i direktno ometanje objektivnog izvještavanja o izbornom procesu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: