{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SNSD zabranio ATV-u izvještavanje iz izbornih štabova te stranke

F
3.10.2010. u 19:24
0
4
SNSD zabranio ATV-u izvještavanje iz izbornih štabova te stranke
0
SNSD zabranio ATV-u izvještavanje iz izbornih štabova te stranke
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) zabranio je danas banjalučkoj Alternativnoj televiziji izvještavanje iz izbornih štabova ove stranke u Banjoj Luci.
"Odlučili smo da vaša televizija ne prisustvuje na mjestu gdje će rukovodstvo stranke i aktivisti izbornog procesa čekati rezultate izbora. To se odnosi na prisustvo novinara, kamera i direktnog uključenja, a na lokacijama Aquana i Banski dvor (Gradski odbor SNSD-a)", naveo je izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić u dopisu upućenom banjalučkoj Alternativnoj televiziji.

Na dopisu je pored Vasićevog potpisa i pečat stranke sa današnjim datumom.

U reakciji nakon ove zabrane, direktorica Alternativne televizije Nataša Tešanović upozorila je da je time, ne samo grubo narušeno pravo novinara da neometano obavljaju svoju profesionalnu dužnost, nego je i javnost uskraćena za objektivno i nepristrasno izvještavanje o izbornom procesu u Republici Srpskoj i BiH.

"Također, nakon niza ekscesa i pritisaka koje vladajuća partija i njeni pojedini predstavnici sistematski vrše nad Alternativnom televizijom, ovim je praktično najavljen obračun jedne političke organizacije s jednom medijskom kućom i pokušaj da se uništi alternativna riječ u Republici Srpskoj", ukazala je Tešanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: